Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Naturòpata amb criteri homeopàtic

Descripció

L'homeòpata dissenya, elabora i posa en pràctica accions terapèutiques amb finalitats curatives basades en l'homeopatia, per tal d'assolir millores en els processos de recuperació física i psíquica de persones amb patologies manifestes, ja sigui com activitats específiques o com activitats complementàries en el marc d'un programa de salut més genèric.

L'homeopatia és un mètode terapèutic que tracta els malalts amb remeis (procedents de substàncies naturals) que subministrats a una persona sana a dosis molt baixes li provocarien símptomes similars als que es pretenen curar en el pacient, segons el principi de la llei de la similitud.

Tasques

 • Historitza la persona, o bé interpreta el seu diagnòstic, per tal d'establir el programa i dirigir específicament les sessions d'intervenció.
  Explora el pacient i diagnostica la seva problemàtica, d'acord amb els principis de l'homeopatia. Segons el protocol de la medicina homeopàtica, el diagnòstic no versa exclusivament sobre els símptomes, sinó que també indaga sobre aspectes psicològics i de l'entorn del malalt.
  Entrevista en profunditat el pacient per determinar tots els factors interns i externs a ell relacionats amb les causes de les disfuncions o patologies manifestes.
  Identifica i classifica els principals trets constitutius de la personalitat i el caràcter del pacient.
  Si és metge, interpreta i fa acopi d'altres sistemes de diagnòstic i historització que pugui aportar el pacient, des de la perspectiva d'altres medicines.
  En cas de ser metge, avalua l'eficàcia d'altres tractaments practicats sobre el pacient.
  Identifica i determina, pel conjunt de símptomes expressats, els factors causals d'acord amb els principis de l'homeopatia.
 • Dissenya individualment, o amb altres professionals, un tractament i una teràpia personalitzades adients a la problemàtica o patologia de les persones, amb l'objectiu de millorar els seus processos de rehabilitació física i psíquica, basant-se en les possibilitats terapèutiques de l'homeopatia.
  Prescriu un tractament homeopàtic.
  Dictamina les substàncies homeopàtiques que han de ser administrades. Informa sobre els principis medicinals de les substàncies naturals homeopàtiques, i sobre la correcta administració de les dosis.
  Informa sobre les compatibilitats i incompatibilitats de les substàncies homeopàtiques.
  Registra en un informe o expedient, l'avaluació sobre els processos de millora del seu pacient per a cada sessió de treball.
 • Porta un seguiment clínic de l'evolució dels seus pacients.
  Modifica i introdueix modificacions respecte el pla de treball inicial, en funció dels resultats de les sessions.
 • Té cura i manté en perfecte estat de manteniment, higiene i netedat les eines i l'instrumental terapèutic que emprarà en les sessions de treball, així com les instal·lacions de la seva àrea de treball.
  Efectua les tasques de desinfecció i higiene pròpies de l'instrumental de treball i els seus equipaments físics.
 • Realitza accions formatives d'especialització i perfeccionament sobre les novetats introduïdes en la pràctica de l'homeopatia.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE