Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

És el/la professional que instrueix, dinamitza i dirigeix un individu o un grup d'esportistes en àrees d'alta muntanya. Duu a terme el seu treball en un medi difícil en el qual dirigeix activitats d'alpinisme, escalada i descens de barrancs, on cal vetllar per les condicions de seguretat i adaptar les activitats a les característiques del participant i les condicions de l'entorn.

Tasques

 • Organitza, informa i proporciona les pautes de comportament per fer una activitat d'alta muntanya -alpinisme, escalada, esquí de muntanya, barranquisme.
  Tria l'itinerari, ruta o via d'escalada, segons les característiques del client i les condicions meteorològiques i físiques del medi.
  Organitza i coordina els recursos necessaris per garantir el desenvolupament de l'activitat amb seguretat -vehicles de suport, punts d'avituallament, albergs i refugis, senyalització, etc.
  Assessora la clientela sobre l'equip més adequat i el material necessari per practicar l'activitat -tipus de calçat i roba, material tècnic de muntanya, protecció solar, etc.
  S'encarrega de preparar i fer el manteniment del material específic per dur a terme l'activitat que subministra l'organització.
 • Guia i instrueix les persones que contracten els seus serveis.
  Avalua el nivell de competència tècnica esportiva dels i de les participants.
  Ensenya les tècniques precises per portar a terme l'activitat amb seguretat.
  Controla l'execució correcta de l'activitat.
  Informa sobre les característiques climàtiques i orogràfiques del terreny.
  Reconeix els indicadors de risc -meteorològics i del medi físic- i actua amb prudència per evitar situacions perilloses.
 • Preveu mesures de seguretat i assistència.
  Determina les mesures preventives i els recursos necessaris perquè l'activitat es desenvolupi amb seguretat.
  Intervé en tasques de salvament i aplica els primers auxilis en cas d'accident.
  Aplica estratègies de supervivència en situacions extremes.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE