Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la responsable de navegació d'embarcacions d'esbarjo assumeix la responsabilitat del vaixell, la tripulació i el passatge que hi naveguen, ocupant-se de la navegació, la seguretat i l'acompliment de les normatives aplicables.
La mida del vaixell de recreació determina la qualificació de la persona responsable de navegació i, per tant, cal estar sempre en possessió de la certificació corresponent, atès que també determina el tipus de navegació que pot realitzar-se.

Tasques

 • Com a Patró/ona Portuari/ària:
  - Es responsabilitza de la navegació en una embarcació com a patró/ona amb un passatge màxim de fins a 150 persones, bé sigui en un vaixell de propietat o treballant per empreses nàutiques que lloguen vaixells.
  - Porta vaixells mercants d'arqueig brut no superior a 100 GT fins a 3 milles d'un port.
  - Exerceix simultàniament les funcions de patró/ona i cap de màquines, sempre que el vaixell compti amb els automatismes adequats i la potència no sobrepassi els 375 kW en un sol motor.
 • Amb la Certificació Patró/ona Professional d'Embarcacions d'Esbarjo (PPER):
  - Es responsabilitza de la navegació en una embarcació com a patró/ona amb un passatge màxim de fins a 12 persones, bé sigui en un vaixell de propietat o treballant per empreses nàutiques que lloguen vaixells.
  - Pot governar embarcacions de fins a 24 metres d'eslora i fins a 60 milles de la costa.
  - Pot exercir de professor/a de teoria i de pràctiques de navegació en escoles de formació nàutica.
  - Realitza el trasllat d'embarcacions per la península i entre arxipèlags.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE