Altres denominacions
Tècnic/a en indústria càrnia d'elaboració de productes carnis
Descripció
El/la carnisser/a és la persona experta en carn que s'ocupa de la seva manipulació, conservació i venda, així com de l'elaboració dels productes carnis derivats, per a consum humà o ús industrial.
Aquest/a professional coneix molt bé el producte amb què treballa i les tècniques de tall, fet que li permet desenvolupar operacions de manipulació, com l'especejament o el filetejat i aproximar al màxim cada peça de carn. També s'ocupa d'elaborar productes derivats com hamburgueses, salsitxes, mandonguilles, entre d'altres, complint amb la normativa vigent i mantenint la qualitat i higiene requerides.
El/la carnisser/a pot treballar a un obrador, realitzant especejament i elaboracions industrials, o a una carnisseria, atenent a la clientela. En aquest últim cas s'encarrega de l'atenció i venda directa, informant sobre l'oferta de xai, vedella, bou, porc i aviram així com dels productes xarcuters i/o altres elaborats, destacant-ne l'origen i la traçabilitat del producte per accentuar la seva qualitat. A més, realitza tasques d'assessorament sobre receptes (estofats, talls rodons, farciments, etc.) i tipus de producte carni que es necessita per cadascuna o bé informa sobre els temps de conservació i d'altres recomanacions per garantir un consum òptim del producte i la satisfacció de la clientela.
Tasques
© Barcelona Activa 2023
Centre per al desenvolupament professional Porta22
Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball
De dilluns a divendres de 9 a 18 h