Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Xef

Descripció

És el/la professional que planifica, organitza i supervisa el subministrament, la preparació i la manera de cuinar els aliments i la confecció dels diferents plats que s'elaboren a la cuina d'un restaurant o d'un servei de restauració. El/La xef dirigeix i coordina la feina del personal de cuina per tal que sigui eficient.

Tasques

  • Elabora menús considerant la qualitat i la quantitat dels aliments que se serveixen en cada plat.
  • Considera el valor gastronòmic i el cost del menú perquè s'adaptin a la categoria de l'establiment.
  • Realitza els escandalls tot determinant les quantitats de matèries primeres, el seu preu i el cost final de cada ració.
  • Planifica les tasques del personal de cuina i supervisa la seva feina.
  • Realitza els encàrrecs d'avituallament per a la cuina i en controla la qualitat, quantitat i el correcte emmagatzematge.
  • Instrueix el personal de cuina pel que fa a les tècniques i els procediments necessaris per preparar i conservar els aliments.
  • Pot preparar i cuinar puntualment alguns plats.
  • Supervisa l'acabat dels plats (grau de cocció, condimentació, temperatura...) i la seva presentació.
  • Organitza la logística d'entrada i sortida de plats a la sala
  • Ensenya les normes de seguretat i higiene laboral i vetlla pel seu compliment.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE