Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

És el/la professional que orienta i proporciona la informació adequada i adaptada a les demandes i necessitats que manifestin a visitants d'un poble, ciutat o enclavament turístic d'un o varis serveis turístics, amb l'objectiu de facilitar-los el viatge i l'estada, així com d'enriquir la seva experiència turística. Normalment podem trobar a aquest/a professional dins d'una oficina turística del territori.

Tasques

Les tasques que duu a terme el/la tècnic/a de punt d'informació són les següents:
 • Atén i informa els/les visitants:
  S'encarrega de reservar, promocionar i comercialitzar serveis -allotjament, restauració, excursions, transports, espectacles, esdeveniments i altres productes.
  Recull les impressions, suggeriments i queixes de les persones visitants i ho transmet tot al o la cap de promoció turística de la zona, per aconseguir millorar el servei i la imatge.
 • Classifica el material de suport informatiu -mapes, fulletons, documentació sobre rutes, museus, mitjans de transport, etc.- i el material publicitari de les activitats, del servei d'hoteleria i restauració i d'altres serveis complementaris i el manté actualitzat.
 • Organitza i utilitza els recursos necessaris per donar el servei d'informació, tant a habitants de la població com a visitants forans:
  Organitza la informació a l'oficina o al punt d'informació.
  Coordina el seu treball amb altres informadors/res i amb els/les responsables per tal de proporcionar tota la informació sobre la zona i els itineraris o rutes d'interès.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE