Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El director de restaurant és el responsable de planificar l'estratègia empresarial d'aquests establiments i coordinar les accions necessàries per al seu correcte funcionament. La feina d'aquest professional assegura la rendibilitat econòmica i comercial del restaurant, però també imprimeix un segell particular a l'establiment en definir la política de preus, l'oferta gastronòmica i el tipus de client a qui va dirigida.

Tasques

  • És el responsable de la gestió econòmica i financera de l'establiment (elaboració d'estats financers, control de costos, anàlisi de la rendibilitat, sistemes de finançament, etc.).
  • Defineix la política de preus de l'establiment.
  • Contracta el personal del restaurant, s'encarrega de la seva formació i de l'organització i supervisió de la seva feina.
  • Pot intervenir en el procés de disseny i ambientació del local.
  • Supervisa els menús elaborats pel xef i comprova que s'adeqüin a l'oferta gastronòmica de l'establiment.
  • Estableix la política de compres, tant de matèries primeres com de la maquinària i instal·lacions necessàries.
  • Estableix l'estratègia de comunicació del restaurant i les accions necessàries per a la seva correcta promoció.
  • Controla que la qualitat de l'oferta de serveis de l'establiment i de l'atenció al client siguin les adequades.
  • En alguns restaurants atén personalment les reserves dels clients i fins i tot les possibles queixes i reclamacions.
  • Posa en pràctica les mesures necessàries per tal que es compleixi la normativa de seguretat i higiene laboral.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE