Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

És el professional que s'ocupa del servei d'aliments i begudes en un establiment de restauració. Ha d'atendre degudament les comandes dels clients, vetllar per la qualitat en tots els detalls del servei i respectar les normes de seguretat i higiene pròpies de la seva feina. El cambrer pot arribar a desenvolupar diferents tasques en funció del tipus d'establiment on treballi (restaurant, cafeteria, bar, etc.).

Tasques

  • S'encarrega de la preparació de les taules, d'organitzar-les, de la correcta disposició de les cadires i de la preparació de tot el servei de taula.
  • S'ocupa que la vaixella, la cristalleria, la coberteria i la roba de taula estiguin en estat òptim i preparades abans i després de cada servei.
  • Rep els clients i els ajuda a acomodar-se en cas que sigui necessari.
  • Atén les peticions dels clients prenent nota de la comanda i tramitant-la al servei de barra o a la cuina de l'establiment.
  • Assessora els clients i els informa sobre la carta, i resol els possibles dubtes que puguin tenir quant a l'oferta de l'establiment.
  • Realitza les tasques de trinxat, flamejat i servei de guarnició.
  • S'encarrega de proporcionar el servei, tot distribuint les begudes i els aliments sol·licitats pels clients.
  • Atén les possibles reclamacions.
  • Normalment és l'encarregat de cobrar les consumicions i de lliurar el canvi i el rebut corresponent.
  • A vegades, controla les existències del magatzem i tramita les comandes corresponents en cas d'esgotar-se algun producte.
  • En establiments petits pot realitzar també la feina del taulell i preparar alguns aliments i begudes com ara entrepans, esmorzars, berenars... que siguin fàcils d'elaborar.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE