Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la xef a domicili és un/a professional de la restauració que s'especialitza en la preparació i cuina dels aliments a casa dels clients. Aquest servei es pot oferir tant per a garantir una major comoditat de la clientela, que evita el desplaçament, com per a facilitar una experiència gastronòmica més completa, ja que els clients poden també participar i compartir de primera mà l'experiència del procés de cuina dels àpats.

Aquest/a professional treballa estretament amb els seus clients per oferir-los un servei personalitzat: s'encarrega de la provisió d'aliments, de la seva preparació i de la posterior neteja del parament i l'espai de treball de la cuina del domicili on ha estat treballant.
Ha de tenir en compte les preferències dels seus clients a l'hora de personalitzar i planificar els àpats per a garantir-ne la satisfacció. Així mateix, ha de tenir coneixements en nutrició i salut per si es dóna el cas que un client hagi de seguir unes pautes dietètiques estrictes o tingui al·lèrgies alimentàries.

En ocasions, s'especialitza en algun tipus de cuina i, com a valor afegit a l'experiència gastronòmica, pot oferir classes de cuina o tastets ja sigui de cuina local i de proximitat com estrangera. Aquestes experiències més exclusives, s'ofereixen amb uns alts estàndards de qualitat i donen un servei més especialitzat.
Solen ser professionals contractats/des amb més freqüència per esdeveniments, celebracions o períodes de vacances.

Tasques

  • Estudia les preferències i necessitats dels seus clients.
  • Elabora menús variats considerant les necessitats dietètiques i gastronòmiques dels clients.
  • S'encarrega de la provisió de matèries primeres i aliments necessaris per cuinar.
  • Vigila la qualitat dels productes i el seu cost, escollint la millor opció en el moment de la compra dels queviures.
  • Prepara i cuina els aliments a la pròpia cuina del client.
  • Empaqueta i identifica provisions que poden ser consumides en diferents dies de la setmana.
  • Emmagatzema convenientment els productes a la cuina, al refrigerador i al rebost del client.
  • S'encarrega de la neteja de la cuina i del parament un cop feta la seva feina.
  • Pot ensenyar a cuinar al client i instruir-lo en nocions d'economia domèstica.
  • S'arriba a ocupar de la promoció i gestió de la seva oferta de serveis.
  • En ocasions imparteixen classes de cuina als clients.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE