Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Especialista en tricologia

Descripció

És el/la professional que realitza diagnòstics capil·lars mitjançant l'anàlisi del cuir cabellut i la seva fisonomia. Determina la problemàtica existent dels diferents tipus de cabell i realitza les recomanacions sobre el seu tractament, així com l'aplicació dels productes i les tècniques més adequades per assolir una solució.
Els tractaments capil·lars es realitzen amb la finalitat de tractar una alteració, prevenir-la y/o mantenir el cuir cabellut i el cabell en bon estat. Per aconseguir això es combinen adequadament l'aparatologia, els cosmètics i els massatges. Els resultats s'obtenen un cop realitzades diverses sessions, correctament seqüencialitzades i temporalitzades.

Tasques

 • Analitza el cabell i el cuir cabellut realitzant el diagnòstic de l'alteració que pateix la persona client. Realitza una observació exhaustiva i aplica les proves de diagnòstic capil·lar més adequades, com per exemple: la prova de sèu , la prova de Sabouraud, el signe de Jacquet, la prova de tracció, el tricograma, etc.
 • Confecciona la fitxa tècnica de la persona, recopilant totes les dades que puguin ser d'interès per al diagnòstic i el seguiment del cas: nom, edat, professió, historial, problema que consulta, dades de l'exploració, etc.
 • Realitza un disseny del tractament que s'aplicarà: seleccionant productes i medis tècnics, determinant el nombre de sessions, la freqüència de l'aplicació, etc.
 • Informa a la persona client i li comunica el diagnòstic realitzat i el tractament proposat. Es detalla el temps d'aplicació, la periodicitat, els resultats previstos, etc. de manera realista i sense crear falses expectatives.
 • Realitza l'aplicació del tractament tal com s'ha disenyat, amb els productes, eines i freqüència determinats prèviament. En aquests tractaments es combinen accions amb aparatologia, productes cosmètics i massatges específics.
 • S'encarrega del seguiment i la avaluació del procés per detectar desviacions imprevistes, i aplicar les mesures correctores necessàries.
 • Un cop acabat el tractament, realitza una avaluació i un registre del cas.
 • Si es tracta d'una alteració capil·lar el tractament de la qual no és possible realitzar al saló de perruqueria, deriva al client cap a altres professionals més adequats, com per exemple mèdics especialistes/as.
 • En el cas de que la persona pacient rebi un tractament dermatològic simultani a l'estètic, verifica que els productes cosmètics no produeixin interaccions amb els medicaments que pren.
 • Pren les mesures necessàries per garantir les bones condicions higièniques i de neteja dels utensilis i llenceria utilitzats en cada servei.
 • Informa la clientela sobre el tractament quotidià més adequat que requereix el seu tipus de cabell: freqüència idònia de rentat, ús de determinats productes cosmètics d'higiene capil·lar, etc. Tot això amb la finalitat de reforçar els resultats del tractament i garantir una bona salut del cabell i el cuir cabellut.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE