Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Especialista en tricologia

Descripció

És el professional que realitza diagnòstics capil·lars mitjançant l'anàlisi del cuir cabellut i la seva fisonomia. Determina la problemàtica existent dels diferents tipus de cabell i realitza les recomanacions sobre el seu tractament, així com l'aplicació dels productes i les tècniques més adequades per assolir una solució.
Els tractaments capil·lars es realitzen amb la finalitat de tractar una alteració, prevenir-la y/o mantenir el cuir cabellut i el cabell en bon estat. Per aconseguir això es combinen adequadament l'aparatologia, els cosmètics i els massatges. Els resultats s'obtenen un cop realitzades diverses sessions, correctament seqüencialitzades i temporalitzades.

Tasques

 • Analitza el cabell i el cuir cabellut realitzant el diagnòstic de l'alteració que pateix el client. Realitza una observació exhaustiva i aplica les proves de diagnòstic capil·lar més adequades, com per exemple: la prova de sèu , la prova de Sabouraud, el signe de Jacquet, la prova de tracció, el tricograma, etc.
 • Confecciona la fitxa tècnica del client, recopilant totes les dades que puguin ser d'interès per al diagnòstic i el seguiment del cas: nom, edat, professió, historial, problema que consulta, dades de l'exploració, etc.
 • Realitza un disseny del tractament que s'aplicarà: seleccionant productes i medis tècnics, determinant el nombre de sessions, la freqüència de l'aplicació, etc.
 • Informa al client i li comunica el diagnòstic realitzat i el tractament proposat. Es detalla el temps d'aplicació, la periodicitat, els resultats previstos, etc. de manera realista i sense crear falses expectatives.
 • Realitza l'aplicació del tractament tal com s'ha disenyat, amb els productes, eines i freqüència determinats prèviament. En aquests tractaments es combinen accions amb aparatologia, productes cosmètics i massatges específics.
 • S'encarrega del seguiment i la avaluació del procés per detectar desviacions imprevistes, i aplicar les mesures correctores necessàries.
 • Un cop acabat el tractament, realitza una avaluació i un registre del cas.
 • Si es tracta d'una alteració capil·lar el tractament de la qual no és possible realitzar al saló de perruqueria, deriva al client cap a altres professionals més adequats, com per exemple mèdics especialistes.
 • En el cas de que el pacient rebi un tractament dermatològic simultani a l'estètic, verifica que els productes cosmètics no produeixin interaccions amb els medicaments que pren.
 • Pren les mesures necessàries per garantir les bones condicions higièniques i de neteja dels utensilis i llenceria utilitzats en cada servei.
 • Informa al client sobre el tractament quotidià més adequat que requereix el seu tipus de cabell: freqüència idònia de rentat, ús de determinats productes cosmètics d'higiene capil·lar, etc. Tot això amb la finalitat de reforçar els resultats del tractament i garantir una bona salut del cabell i el cuir cabellut.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE