Descripció
El/la cuiner/a és el/la professional de la restauració que s¿encarrega de la preparació, la conservació i la presentació de tots els aliments que conformen l'oferta gastronòmica d'un establiment. La seva feina ha de tenir en compte la qualitat dels productes, la rendibilitat econòmica acordada i l'aplicació de les normes de seguretat i higiene exigibles en tot establiment alimentari.
Aquest/a professional pot treballar a la cuina de tota mena d'establiments amb servei de restauració (restaurants, bars, centres educatius, hospitals, creuers, etc.) i en funció del nombre de persones que treballin dins el seu equip, s'encarregarà de realitzar tasques més de planificació i supervisió, o de manipulació.
Sovint els/les cuiners/es s'especialitzen en un tipus de cuina en concret, sigui per estil (fusió, avantguardista, tradicional), origen (asiàtica, mediterrània, italiana) o d'altres característiques segons el tipus de menjar o el servei (pastisseria, halal, col·lectivitats, bufets).
Tasques
© Barcelona Activa 2011
Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet
Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball
Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva