Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Reboster/a de restaurant

Descripció

El/La pastisser/a de restaurant és el/la professional que, treballant a la cuina d'aquests establiments, s'ocupa de la conserva, elaboració i presentació de les postres de la carta. Elabora tant la pastisseria dolça com la salada a partir de diferents tipus de masses, gelatines, fruites, gelats, cremes, xocolates, caramels, etc. La seva feina conjuga el domini de la tècnica i el bon ofici amb un important component creatiu.

Tasques

  • Realitza les comandes dels ingredients necessaris per a l'elaboració de les postres.
  • Rep les comandes i les distribueix convenientment entre el congelador, el rebost i la cuina.
  • Elabora tot tipus de postres a partir de masses, gelatines, fruites, gelats, xocolates, caramels, etc.
  • Elabora masses, cremes, farcits, pastes... destinats a servir de base per a futurs plats o que són necessaris en altres partides de la cuina.
  • Coneix i aplica els diferents mètodes de cocció, elaboració i refrigeració de les postres.
  • Decora les postres i munta els plats.
  • Manté en perfecte estat l'àrea de treball.
  • S'ocupa de la neteja de l'equip i els estris de rebosteria.
  • S'encarrega de conservar i emmagatzemar productes frescos, elaborats i semielaborats.
  • En cuines amb poc personal assumeix les funcions de cap de rebosteria.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE