Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Reboster de restaurant

Descripció

El pastisser de restaurant és el professional que, treballant a la cuina d'aquests establiments, s'ocupa de la conserva, elaboració i presentació de les postres de la carta. Elabora tant la pastisseria dolça com la salada a partir de diferents tipus de masses, gelatines, fruites, gelats, cremes, xocolates, caramels, etc. La seva feina conjuga el domini de la tècnica i el bon ofici amb un important component creatiu.

Tasques

  • Realitza les comandes dels ingredients necessaris per a l'elaboració de les postres.
  • Rep les comandes i les distribueix convenientment entre el congelador, el rebost i la cuina.
  • Elabora tot tipus de postres a partir de masses, gelatines, fruites, gelats, xocolates, caramels, etc.
  • Elabora masses, cremes, farcits, pastes... destinats a servir de base per a futurs plats o que són necessaris en altres partides de la cuina.
  • Coneix i aplica els diferents mètodes de cocció, elaboració i refrigeració de les postres.
  • Decora les postres i munta els plats.
  • Manté en perfecte estat l'àrea de treball.
  • S'ocupa de la neteja de l'equip i els estris de rebosteria.
  • S'encarrega de conservar i emmagatzemar productes frescos, elaborats i semielaborats.
  • En cuines amb poc personal assumeix les funcions de cap de rebosteria.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE