Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Encarregat/ada de barra o taulell; Bartender

Descripció

El barman prepara, elabora i serveix begudes als clients en hotels, bars, restaurants, cafeteries i clubs. Aquests professionals comparteixen tasques i responsabilitats amb el cambrer en funció del tipus d'establiment on treballin, però s'ocupen bàsicament del servei de barra. Alguns barman estan especialitzats en el servei de cocteleria.

Tasques

  • Atén les comandes dels clients i els serveix la consumició.
    Serveix begudes de tot tipus (refrescs, vins, licors, caves, begudes espumoses, etc.).
    Tira la cervesa de barril o serveix l'ampolla.
    Elabora còctels a partir de la barreja de diversos ingredients.
    Talla i barreja fruites per elaborar sucs.
    Prepara i serveix cafès i infusions.
    En alguns establiments pot encarregar-se d'elaborar i servir aliments com ara entrepans, plats combinats, tapes, canapès, etc. que no exigeixin un alt grau d'especialització.
    Considera les preferències dels clients i els informa, si s'escau, sobre l'oferta de l'establiment.
  • Factura la consumició, s'encarrega de cobrar-la i de tornar el canvi al client.
  • Prepara i manté en perfecte estat la barra i les àrees de l'establiment de la seva competència.
    Retira els gots (i la resta del servei) i els introdueix al rentaplats.
    S'ocupa del manteniment i la neteja de la barra i les estanteries i buida els cendrers.
    Manté en perfecte estat els estris i maquinària d'hostaleria al seu càrrec (cafetera, microones, liquadora, rentaplats, etc.).
    Manté netes les taules de l'establiment en cas que sigui responsabilitat seva.
    Omple les màquines que dispensen begudes i altres productes dins de l'establiment.
    Endreça i tanca l'establiment.
    Vetlla per les normes de seguretat i higiene pròpies dels establiments de restauració.
  • Col·labora en l'organització del magatzem o de l'establiment.
    Ajuda en l'organització del magatzem i controla les existències.
    Pot encarregar-se de realitzar les comandes necessàries als proveïdors.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE