Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Encarregat/ada de barra o taulell; Bartender

Descripció

El/La barman prepara, elabora i serveix begudes als clients en hotels, bars, restaurants, cafeteries i clubs. Aquests/es professionals comparteixen tasques i responsabilitats amb el/la cambrer/a en funció del tipus d'establiment on treballin, però s'ocupen bàsicament del servei de barra. Alguns/es barman estan especialitzats/des en el servei de cocteleria.

Tasques

  • Atén les comandes de la clientela i serveix la consumició.
    Serveix begudes de tot tipus (refrescs, vins, licors, caves, begudes espumoses, etc.).
    Tira la cervesa de barril o serveix l'ampolla.
    Elabora còctels a partir de la barreja de diversos ingredients.
    Talla i barreja fruites per elaborar sucs.
    Prepara i serveix cafès i infusions.
    En alguns establiments pot encarregar-se d'elaborar i servir aliments com ara entrepans, plats combinats, tapes, canapès, etc. que no exigeixin un alt grau d'especialització.
    Considera les preferències dels clients i els informa, si s'escau, sobre l'oferta de l'establiment.
  • Factura la consumició, s'encarrega de cobrar-la i de tornar el canvi al client.
  • Prepara i manté en perfecte estat la barra i les àrees de l'establiment de la seva competència.
    Retira els gots (i la resta del servei) i els introdueix al rentaplats.
    S'ocupa del manteniment i la neteja de la barra i les estanteries i buida els cendrers.
    Manté en perfecte estat els estris i maquinària d'hostaleria al seu càrrec (cafetera, microones, liquadora, rentaplats, etc.).
    Manté netes les taules de l'establiment en cas que sigui responsabilitat seva.
    Omple les màquines que dispensen begudes i altres productes dins de l'establiment.
    Endreça i tanca l'establiment.
    Vetlla per les normes de seguretat i higiene pròpies dels establiments de restauració.
  • Col·labora en l'organització del magatzem o de l'establiment.
    Ajuda en l'organització del magatzem i controla les existències.
    Pot encarregar-se de realitzar les comandes necessàries als proveïdors.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE