Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Esteticista, Especialista en tractaments de bellesa

Descripció

L'especialista en estètica s'encarrega de realitzar i aplicar tractaments de bellesa, tant corporals com focalitzats en diferents àrees o parts del cos, amb l'objectiu de cuidar i embellir a la persona que atén.

Aquest/a professional coneix els tractaments més demandats, com són la depilació, la manicura i pedicura, el maquillatge, els massatges estètics o el bronzejat, i sovint s'especialitza en un tipus de servei en concret, que poden anar des dels masculins, als tanatoestètics, dominant tècniques més específiques.

Una part important de la seva feina, consisteix a assessorar a la clientela de manera personalitzada i en funció de les seves necessitats i característiques, sobre el tipus de teràpies més adients en cada cas, així com donar pautes i rutines específiques pel manteniment dels efectes positius dels tractaments i per millorar la pròpia cura.

Tasques

 • Rep la clientela, normalment amb cita prèvia, i s'interessa per les seves necessitats i les zones que vol tractar. En cas que sigui convenient, realitza un pressupost.
 • Assessora la persona client sobre el tipus de servei i tècnica més adequada segons la informació expressada i les característiques personals.
 • Avalua l'àrea a tractar i s'assegura que no hi hagi cap signe o molèstia incompatible amb el tractament a aplicar. Té la responsabilitat d'aconsellar o desaconsellar sobre tractaments contraindicats per situacions determinades (lesions a la pell, en cas d'embaràs, etc.).
 • Proporciona informació pertinent sobre el tractament, sobre com es realitzarà i especialment adverteix sobre els perills o efectes secundaris en cas que n'hi hagi.
 • Situa a la persona en la posició òptima per realitzar el servei i prepara i adequa les instal·lacions, mitjans tècnics i productes necessaris, aplicant les mesures de seguretat requerides (protecció ocular o d'altres).
 • Executa els serveis o tractaments que el client demanda segons la seva especialitat: depilacions, manicures, tractaments facials, massatges, bronzejats, etc.
 • Aconsella sobre els productes cosmètics més adients per abans i després de cada sessió, amb l'objectiu d'aconseguir un resultat òptim de la zona tractada.
 • Convida a la clientela a provar nous serveis que li puguin ser útils pel seu cas concret. L'objectiu és aconseguir una fidelització i una conscienciació de les seves necessitats estètiques.
 • Realitza una fitxa tècnica on es recullen totes les dades personals de la persona client i el seguiment dels serveis oferts a cada ocasió. Aquesta fitxa serveix com a referència per futures visites.
 • Cobra pels seus serveis, segons les tarifes establertes prèviament.
 • S'encarrega del manteniment higiènic i la desinfecció de cada cabina, abans i després de cada ús.
 • Per estar sempre al dia, realitza un seguiment de les últimes tendències en estètica, especialment dins del seu camp d'especialització, per així conèixer noves tècniques, modes, nous productes, etc.
 • Si és autònom/a, ha d'organitzar la seva agenda de treball, controlar l'estoc de productes, consumibles, eines, etc., i fer les comandes pertinents per reposar-los.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE