Descripció
El/la peixater/a és la persona experta en peix i marisc que s'ocupa de la seva manipulació, conservació i venda. També s'encarrega de l'elaboració dels productes frescos derivats de la pesca, conserves, semiconserves, salaons, pastes, congelats, plats preparats amb base de peix o mariscs, per a consum humà o ús industrial; sempre mantenint les condicions requerides de qualitat i seguretat alimentària.
Aquest/a professional coneix molt bé el producte amb el que treballa i les tècniques de tall, fet que li permet dur a terme processos bàsics de manipulació com el filetejat o el tall de peix i marisc, utilitzant les tècniques més apropiades pel que fa a la recepció, condicionament i conservació dels productes fins a la seva venda. També realitza tasques d'assessorament sobre l'oferta de peix o marisc segons la temporada i la pesca local, sobre com conservar-lo un cop arribi al domicili, així com de les diferents alternatives per a cuinar-lo.
Tasques
© Barcelona Activa 2011
Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet
Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball
Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva