Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Assessor tècnic de productes de perruqueria

Descripció

És el perruquer encarregat de realitzar les primeres proves d'ús i aplicació d'un producte de perruqueria, un cop el seu desenvolupament al laboratori ja s'ha acabat i abans de procedir a comercialitzar-lo. Els objectius de la seva feina estan directament relacionats amb els del departament de màrqueting, ja que els informes que fa serveixen per realitzar les descripcions i les indicacions d'ús o recomanacions sobre el producte en qüestió; per altra banda, també serveixen per millorar alguns aspectes relacionats amb l'aparença i la manipulació, i per posicionar objectivament el producte en relació a la competència.

Tasques

  • Manté un contacte directe amb els Product Manager (Responsables de Producte) corresponents i rep els productes que han de sotmetre's a test. Solen ser productes professionals de perruqueria com ara tints, xampús, cremes, laques, escumes, fixadors, permanents, ceres, etc.
  • Prova aquests productes al saló de perruqueria pilot, al qual hi van diverses persones que s'ofereixen voluntàries per fer aquestes pràctiques de test.
  • Fa una fitxa tècnica de cada un dels clients a la qual es recullen dades personals i dades sobre el seu cabell per disposar-ne quan siguin necessaris. El client sempre ha de donar el seu consentiment per participar en aquestes dinàmiques.
  • Observa detalladament totes les propietats del producte un cop el prova al cap del client i en detecta possibles millores, característiques de manipulació, textures, olors, etc. L'anàlisi no es realitza en funció de variables químiques o compositives (feina que ja s'ha dut a terme prèviament al laboratori I+D), sinó que es realitza des del punt de vista de l'ús professional, i d'aquesta manera en pot valorar la manejabilitat, l'aplicació, els efectes sobre el cabell, etc.
  • Elabora un informe molt detallat del test després de fer les operacions de prova al cabell pertinents; en aquest informe queda reflectida tota la informació per a que pugui ser interpretada pel departament de màrqueting (pel que fa a l'estratègia de producte) i, si és necessari, per l'equip químic (pel que fa a la composició).
  • Du a terme, puntualment, estudis comparatius amb productes similars de la competència (benchmarking) per contrastar resultats i ajudar a definir un posicionament adequat al mercat, i ha de saber destacar les millores, les diferències, etc., del producte propi.
  • Fa tasques de formació amb la impartició de sessions pràctiques d'utilització de productes a altres professionals de la perruqueria, segons el cas i l'estructura empresarial per a la qual treballi.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE