Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Perruquer/a a domicili

Descripció

Professional que es dedica a oferir serveis de perruqueria a domicili a particulars o col·lectivitats: hospitals, geriàtrics, centres de dia, hotels, presons, etc. Per una banda, els seus clients poden ser persones amb mobilitat reduïda en situacions de discapacitat física, edat avançada, malaltia, etc. Per l'altra, també particulars que no disposen de temps per anar a les perruqueries dins dels horaris convencionals, o que necessiten serveis especials per esdeveniments puntuals com casaments, etc.

Tasques

 • Desenvolupa les tasques habituals d'un/a oficial/a de perruqueria amb les peculiaritats de que ho fa fora de l'entorn adient i que normalment treballa en solitari.
 • Una vegada desplaçat/da, prepara l'espai on es realitzarà el servei, condicionant l'entorn i enllestint els utensilis i productes necessaris per cada treball, garantint les condicions higienicosanitàries.
 • Atén la persona client d'una manera molt propera sondejant les seves preferències i assessorant-la en quant a pentinats i tendències que més li poden afavorir.
 • Renta, talla el cabell, pentina, fa canvis de color i forma mitjançant productes químics, recollits, col·loca extensions, postissos, aplica tractaments capil·lars, arregla barbes, bigotis i patilles, etc. Sempre complint les peticions i desigs del client.
 • Pot oferir altres serveis complementaris relacionats amb l'aspecte estètic: manicura, pedicura, depilació, maquillatge, etc.
 • En el cas dels serveis per casaments, ha de fer un estudi previ per conèixer el tipus de vestuari que portarà el nuvi, núvia o convidat/da en qüestió, i la imatge que es vol transmetre. Seguint això, ha de dissenyar un estil de pentinat i de maquillatge que s'adapti a les necessitats.
 • Planifica la seva agenda i calendari de visites amb la màxima rigorositat.
 • Atén les trucades de la clientela i fixa amb ells les cites convenients, demanant una informació prèvia sobre el tipus de servei que es realitzarà en cada visita.
 • Elabora fitxes tècniques associades a cada client. Això facilita el tracte personalitzat i serveix per deixar constància dels treballs o tractaments que es van fent sobre el cabell en cadascuna de les visites.
 • Fa un seguiment de la clientela habitual, fins i tot, fent trucades proactives de recordatori per aconseguir noves cites. De la mateixa manera, intenta aconseguir nous clients per afegir a la seva cartera, sempre ajustant-se a la seva capacitat i disponibilitat, per no sobredimensionar el negoci.
 • Ha de controlar l'estoc de productes cosmètics i consumibles, i fer les comandes per reposar-los.
 • Després de cada visita, cobra pels serveis rebuts.
 • Per estar sempre actualitzat, ha de conèixer les últimes tendències en pentinats, colors, tècniques, etc., mitjançant publicacions especialitzades, catàlegs, cursos, ateliers, demostracions, etc.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE