Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Estilista de perruqueria; Tècnic/a en perruqueria

Descripció

El/la perruquer/a és el/la professional que treballa el tractament i la higiene del cabell i del cuir cabellut. Domina totes les especialitats de perruqueria que es realitzen en un saló: tallar, pentinar, permanents, decoloració, tints i col·locació de postissos. També pot realitzar tècniques complementàries de maquillatge social, manicura, pedicura i barberia.

També pot exercir com a perruquer/a mòbil, realitzant serveis a domicili per a persones amb mobilitat reduïda o bé particulars que no disposen de temps per anar a les perruqueries dins dels horaris convencionals, o que necessiten serveis especials per esdeveniments puntuals com casaments.

Tasques

 • Atenció a la clientela i gestió de l'establiment:
  - Sondeja les preferències de la clientela i assessora respecte els pentinats que més poden afavorir a la persona, segons la seva imatge i personalitat.
  - En ocasions, prescriu l'adquisició de productes adients a les necessitats de la persona atesa.
  - Al final del servei, cobra a la persona client pel treball realitzat.
  - Controla l'estoc de productes cosmètics i consumibles, i el mobiliari i la maquinària, realitzant les comandes pertinents per reposar-los o renovar-los quan sigui convenient.
  - Posa en pràctica les mesures necessàries per complir les normes de seguretat i higiene a l'establiment, vetllant per la neteja, el control i l'esterilització dels estris de treball.
  - En els casos que s'exerceixi com a perruquer/a mòbil, aquest/a professional es desplaça i prepara l'espai on es realitzarà el servei, condicionant l'entorn i enllestint els utensilis i productes necessaris per cada treball per garantir les condicions higienicosanitàries.
 • Realitza tècniques de perruqueria:
  - Aplica tècniques de rentat i higiene capil·lar segons les necessitats. En els casos convenients analitza el pèl i el cuir cabellut per detectar alteracions i així aplicar els tractaments estètics adients: diferents tipus de cremes, xampús i altres productes pel cabell.
  - Canvia total o parcialment el color del cabell, tenyint-lo amb o sense decoloracions. Realitza les mescles dels productes químics per aconseguir el resultat desitjat i aplica aquests productes de forma correcta, depenent de si són tints, metxes, banys, etc.
  - Talla el cabell en funció de l'estil seleccionat i amb la tècnica més apropiada per cada cas. En el cas dels homes, també talla i afaita la barba i el bigoti.
  - Canvia de manera temporal o permanent la forma del cabell, pentinant-lo i recollint-lo en funció de l'estil desitjat, segons els patrons de moda i d'acord amb els tipus de cabell, tant en longitud com en forma.
  - Col·loca pròtesis capil·lars, intervenint en el disseny i diagnòstic previ en funció de la demanda de la clientela i de la tipologia del cabell pel que fa a forma i color.
  - En ocasions aplica serveis complementaris a la perruqueria, com manicura i pedicura, maquillatge social i depilació.
  - Si és un/a professional avançat/da ensenya als/a les aprenents i ajudants o encarrega altres professionals amb experiència que ho facin.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE