Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

Comerç i Turisme

Dins del sector terciari, el comerç i el turisme, per la seva capacitat de transformació de l'entorn, esdevenen un dels principals motors dinamitzadors de territoris. El comerç engloba totes les modalitats i formats de transacció comercial: des del comerç de proximitat fins als comerç a l'engròs i el e-commerce. I per altra banda, el turisme incorpora totes les activitats que acompanyen l'experiència turística, com són la restauració o l'allotjament i els serveis especialitzats. Ambdues, comerç i el turisme, són activitats estratègiques estretament relacionades. Per exemple, el turisme a una ciutat pot comportar la visita a establiments comercials i l'adquisició de béns de consum. Juntes formen un sector caracteritzat per oferir una resposta flexible i ràpida al canvi de tendències i demandes de consum, que incorpora amb agilitat els canvis tecnològics i integrat per professionals amb alta capacitat d'atenció al client, amb tendència a l'especialització en el servei que ofereixen i amb un augment de la professionalització constant.

Turisme i hostaleria

12-2010 |  *** | català | principiant

Documents (5 de 5)

Panoràmica del sector: Comerç i Turisme

04-2024 |  * | català | avançat

En aquest document es mostren dades per tenir més informació sobre el sector que t'ajudaran en les teves decisions respecte al teu itinerari formatiu-laboral. Aquestes dades s'agrupen en el

En aquest document es mostren dades per tenir més informació sobre el sector que t'ajudaran en les teves decisions respecte al teu itinerari formatiu-laboral. Aquestes dades s'agrupen en el següents apartats: en poques paraules, transformació digital, fortaleses del sector a Barcelona, els més buscats (perfils professionals i competències) i el futur del sector

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 04-2024

Obrir

Informe Sectorial: Comerç i Turisme

12-2023 |  * | català | principiant

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils professionals i l'escenari de futur.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 12-2023

Obrir

Focus sectorial: L'experiència de client

08-2023 |  *** | català | avançat

Aquest breu informe ens parla del perquè de l'experiència de client i com la seva aplicació genera beneficis per a les empreses. També fa referència als perfils professionals implicats.

Aquest breu informe ens parla del perquè de l'experiència de client i com la seva aplicació genera beneficis per a les empreses. També fa referència als perfils professionals implicats.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 08-2023

Obrir

Compendi de recursos per a la recerca de feina al sector Comerç i Turisme

10-2022 |  *** | català | principiant

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el sector Comerç i Turisme amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 10-2022

Obrir

Videos Relacionats (4 de 4)

Testimoni sectorial: Manel Vazquez

Manel Vázquez, director de Comerç, Restauració i Consum a l'Ajuntament de Barcelona ens parla dels professionals demandats dins aquest sector i de la formació i les competències necessàries per treballar dins aquesta àrea.

Jornada Sectorial: Turisme 2017

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial del sector del turisme en el futur de l'ocupació.

Jornada sectorial: Turisme 2018

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial del sector del turisme en el futur de l'ocupació.

Jornada sectorial: Comerç

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial del sector comerç en el futur de l'ocupació.

Enllaços d'interès (5 de 12)

Infografia Comerç i Turisme: Evolució i canvi tecnològic

18-04-2024 |  ** | català | principiant

El sector Comerç i Turisme, ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els

El sector Comerç i Turisme, ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els han demanat noves competències i coneixements. T'expliquem quins han estat aquests canvis i fem una mirada al futur del sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 18-04-2024

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/timeline/comerc-i-turisme.html

Infografia Comerç i Turisme: Ecosistema del setor

11-01-2024 |  ** | català | principiant

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector del Comerç i Turisme a la ciutat.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 11-01-2024

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/ecosistema/comerc-i-turisme.html

Infografia Comerç i Turisme: Formació i ocupació

30-11-2022 |  *** | català | principiant

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector del Comerç i Turisme, algunes de les ocupacions més destacades i què valora i

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector del Comerç i Turisme, algunes de les ocupacions més destacades i què valora i demanda especialment el sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 05-12-2022

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/sector/comerc-i-turisme.html

Infografia: Dades clau del Sector Comerç

12-07-2021 |  ** | català | principiant

Aquesta infografia presenta els indicadors sobre el sector Comerç a Barcelona el 2020. El document ha estat elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament

Aquesta infografia presenta els indicadors sobre el sector Comerç a Barcelona el 2020. El document ha estat elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona a partir de dades del Departament d'Estadística de l'Ajuntament de Barcelona.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 28-04-2021

https://infogram.com/indicadors-del-sector-comerc-2020-1h7j4dvwgjzn94n?live

Infografia: Dades clau del Sector Turisme

12-07-2021 |  ** | català | principiant

Aquesta infografia presenta els indicadors sobre el sector Turisme a Barcelona el 2020 que necessites saber. El document ha estat elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política

Aquesta infografia presenta els indicadors sobre el sector Turisme a Barcelona el 2020 que necessites saber. El document ha estat elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupame nt Local de l'Ajuntament de Barcelona a partir de dades del Departament d'Estadística de l'Ajuntament de Barcelona.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 12-07-2021

https://infogram.com/indicadors-laboral-del-sector-turisme-2020-1h984wdde1qz2p3?live

Veure més enllaços

Accés a les OCUPACIONS del SECTOR:
Comerç i Turisme

Allotjament i restauració

Comerç

Experiència turística

Dades clau sector TurismeBanner Gran: Mapa Conceptual Turisme Esportiu

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE