Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

És el professional especialitzat en la preparació del cafè en un establiment de restauració. Els baristes arriben a ser autèntics artistes preparant el cafè i saben adaptar la mescla i el tipus adequat al gust dels clients. Els baristes pròpiament dits són especialistes en l'elaboració del cafè exprés, però segons el tipus d'establiment on treballen també realitzen altres funcions, com ara la preparació de xocolata, te i altres infusions.

Tasques

  • S'encarrega de moldre el cafè i de pesar la mesura correcta per a la seva preparació.
  • Escull la varietat de cafè sol·licitada pel client i realitza la mescla necessària.
  • Controla les variables que intervenen en l'elaboració d'un bon cafè, com ara el tipus d'aigua, el torrat, el grau de mòlta, la pressió, la temperatura de la cafetera, etc.
  • Depenent del tipus d'establiment, també es pot encarregar de la preparació de xocolates, tes i altres infusions, així com d'esmorzars i berenars.
  • Comprova les existències dels productes al magatzem i s'encarrega de realitzar les comandes de les matèries primeres necessàries.
  • Informa al client sobre les varietats de cafè disponibles, la seva procedència i característiques.
  • Sap preparar el cafè al gust del client.
  • S'ocupa del manteniment i la neteja de la cafetera i dels estris que utilitza.
  • En alguns establiments especialitzats pot arribar a fer-se càrrec fins i tot de l'elecció de la tassa i la seva temperatura en el moment del servei.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE