Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

És el/la professional especialitzat/da en la preparació del cafè en un establiment de restauració. Els i les baristes arriben a ser autèntics artistes preparant el cafè i saben adaptar la mescla i el tipus adequat al gust dels clients. Els/Les baristes pròpiament dits són especialistes en l'elaboració del cafè exprés, però segons el tipus d'establiment on treballen també realitzen altres funcions, com ara la preparació de xocolata, te i altres infusions.

Tasques

  • S'encarrega de moldre el cafè i de pesar la mesura correcta per a la seva preparació.
  • Escull la varietat de cafè sol·licitada pel client i realitza la mescla necessària.
  • Controla les variables que intervenen en l'elaboració d'un bon cafè, com ara el tipus d'aigua, el torrat, el grau de mòlta, la pressió, la temperatura de la cafetera, etc.
  • Depenent del tipus d'establiment, també es pot encarregar de la preparació de xocolates, tes i altres infusions, així com d'esmorzars i berenars.
  • Comprova les existències dels productes al magatzem i s'encarrega de realitzar les comandes de les matèries primeres necessàries.
  • Informa la clientela sobre les varietats de cafè disponibles, la seva procedència i característiques.
  • Sap preparar el cafè al gust del client.
  • S'ocupa del manteniment i la neteja de la cafetera i dels estris que utilitza.
  • En alguns establiments especialitzats pot arribar a fer-se càrrec fins i tot de l'elecció de la tassa i la seva temperatura en el moment del servei.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE