Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

El o la tècnic/a especialista en fusteria nàutica utilitza les seves habilitats i coneixements per construir, reparar i reformar estructures i elements accessoris de tot tipus de vaixells fetes amb fusta, com ara finestres, sostres, escales, parets, portes i mobiliari de fusta, entre altres estructures.
La feina s'assimila al treball d'un/a professional artesà/ana, atès que la qualitat dels acabats generalment és molt alta i exigent. La tasca del fuster o fustera nàutic/a requereix treballar directament al vaixell on cal fer les operacions de reforma, manteniment o reparació, però també en el taller on tenen les eines i màquines necessàries per elaborar les peces i elements de fusta que després adaptaran al vaixell.
És el o la professional que assumeix també les tasques de calafatejar (tapar amb diversos materials les taules dels vaixells i de les petites embarcacions de fusta i cobrir-los després amb una capa de brea a fi d'impedir el pas de l'aigua), de treballar d'ebenista d'interiors, de fabricar i instal·lar les cobertes de fusta, així com tasques vinculades a la construcció de vaixells (mestre o mestressa d'aixa).
Generalment treballa en empreses que realitzen el manteniment, la reparació i la reconversió de vaixells i iots.

Tasques

  • Realitza tasques de construcció, reparació, substitució i manteniment d'elements de fusta d'embarcacions esportives i d'esbarjo per al correcte funcionament dels vaixells.
  • S'assegura del bon estat, ús i funcionament del casc, les estructures de fusta i els elements de fusta situats a l'interior dels vaixells.
  • Estudia plànols, calcula i selecciona els materials més adequats per complir amb els requisits del disseny i la qualitat dels acabats de cada estructura.
  • Registra els treballs realitzats, especificant les funcions, les eines i equips utilitzats per a posteriors controls de qualitat sobre la feina feta.
  • Programa la compra de fustes, eines i materials associats a la seva tasca.
  • Es coordina amb altres professionals que intervenen en la reparació i manteniment del vaixell.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE