Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

La funció principal d'aquest/a professional és la de realitzar la instal·lació, muntatge i reparació d'instal·lacions frigorífiques (circuit frigorífic i circuit elèctric) dins el vaixell, d'acord amb les condicions adequades de qualitat i seguretat i amb les normes i plans establerts per garantir les condicions de seguretat personal i mediambiental.

Aquests/es professionals solen treballar amb fluïts secundaris i salmorres (aigües amb alta concentració de sal). Amb aquestes últimes han de ser molt previnguts/udes ja que solen embussar els circuits i rebentar canonades.

Tasques

Les tasques del/de la frigorista naval es poden concretar en les següents, tot i que en funció de la tipologia de vaixell en realitzaran unes o altres:

- Supervisa i realitza el manteniment de les instal·lacions frigorífiques del vaixell.
- Prepara els elements i materials necessaris per a la instal·lació de fontaneria.
- Realitza operacions de presentació, anivellat i unió de canonades, seguint les instruccions i mesures de seguretat establertes.
- Fixa i comprova les preses i canalitzacions d'aigua i desaigua.
- Repara i manté els termos elèctrics i les calderes.
- Realitza la posta a punt dels equips a partir de plànols, esquemes i especificacions tècniques, observant les instruccions tècniques complementàries dels reglaments d'aplicació, en condicions de qualitat i seguretat.
- Realitza la interconnexió dels elements de comandament, control i protecció elèctrica d'instal·lacions frigorífiques a partir de plànols, esquemes i especificacions tècniques.
- Configura els equips de control (autòmats i controladors) de les instal·lacions frigorífiques, a partir de les condicions de funcionament establertes.
- Munta els circuits de maniobra, control i protecció de dispositius electrotècnics amb la qualitat fixada i acomplint les normes de seguretat.
- Manté i repara instal·lacions automatitzades en condicions de qualitat i seguretat.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE