Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'auxiliar d'embarcament i desembarcament de passatge té per funció principal acollir les persones que transiten entre el vaixell i terra, i viceversa. Quan els i les creueristes arriben a port accedeixen a la terminal de passatge, ja sigui perquè desembarquen per fer turisme o perquè finalitzen el seu viatge. Aquestes operacions d'embarcament i desembarcament de passatge poden implicar milers de persones que han d'accedir als serveis turístics que han contractat, carregar o descarregar el seu equipatge i rebre les indicacions de com accedir al transport que els facilitarà el desplaçament per terra. Per tant, han de rebre les indicacions per embarcar o desembarcar de forma organitzada, amb seguretat i rapidesa.
Així, l'auxiliar d'embarcament i desembarcament és la figura encarregada d'atendre el passatge a la terminal del port i les seves funcions inclouen el control d'equipatge, la facturació i l'embarcament i desembarcament dels passatge en trànsit.

Tasques

  • Revisa la informació del passatge que ha d'embarcar per tal de detectar si hi ha alguna situació que necessiti d'alguna intervenció especial (menors que viatgin sols, persones amb diversitat funcional, etc.) Si és així, pren les mesures adients per gestionar aquest trànsit: avisa el personal d'atencions especials, al departament de relacions públiques de la companyia, etc.
  • Informa i atén el passatge sobre qualsevol qüestió relacionada amb l'embarcament i/o desembarcament, el vaixell i el viatge.
  • Controla les targetes d'embarcament així com les seves dades identificatives.
  • Pregunta al passatge sobre qüestions relacionades amb la seguretat del seu equipatge (si transporta materials prohibits, qui s'ha encarregat de fer les maletes, etc.)
  • Informa sobre qualsevol circumstància indeguda a les autoritats del vaixell.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE