Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Tècnic/a en informàtica i telecomunicacions de navegació

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El o la tècnic/a en informàtica i telecomunicacions de navegació centra la seva activitat en el disseny, venda, instal·lació i manteniment del conjunt de solucions en telecomunicacions destinades a donar suport a la navegació de tot tipus d'embarcacions. Els sistemes elèctrics i de comunicació en les embarcacions faciliten que les senyals arribin i surtin del vaixell mitjançant programari i equips de navegació específics (instal·lació de radars, GPS, pilots automàtics / pont integrat). En alguns bucs aquests sistemes són obligatoris.
Aquests i aquestes professionals acostumen a treballar en empreses que formem part d'una xarxa de serveis a nivell internacional, que ofereixen els seus serveis allà on sigui el vaixell.

Tasques

  • Realitza el manteniment dels sistemes elèctrics i de comunicació dins les embarcacions.
  • Assessora els propietaris de vaixells sobre les solucions informàtiques i de telecomunicacions més adequades a les seves necessitats.
  • Subministra, instal·la, realitza el manteniment i repara els equipaments d'electrònica naval, coordinant-se amb un equip de treball multidisciplinari format per professionals de l'enginyeria elèctrica, de l'electrònica i de les comunicacions.
  • Vetlla per l'acompliment de les normatives i la legislació vigent aplicable.
  • Implementa solucions vinculades a la comunicació, audio-vídeo, monitorització i control dels vaixells GMS / GPRS / 3G / 4G per a veu i dades per satèl·lit tals com ràdio, monitorització de motors, sensors, sistemes automàtics, alarmes, TV, pantalles, megafonia i altaveus.
  • Implementa solucions vinculades a la navegació i programari per a radars, seguretat, GPS, sonar i sonda, posicionament dinàmic, ponts integrats, pilots automàtics, domòtica, càmeres de visió nocturna i càmeres tèrmiques.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE