Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

El perfil professional de tècnic/a especialista en soldadura nàutica té com a responsabilitat fabricar, muntar i reparar elements metàl·lics i construccions de les embarcacions esportives i de recreació, tant fixes com mòbils, així com també fer el manteniment dels equips i sistemes auxiliars. Les tasques que realitza demanen cura i atenció al detall, ja que s'encarrega de traçar, tallar i conformar les estructures metàl·liques, instal·lacions i productes de fabricació mecànica, d'acord amb especificacions de procediments de soldadura (WPS), amb criteris de qualitat, seguretat i respecte al medi ambient.
Treballa principalment en petites empreses que realitzen el manteniment, la reparació i la reconversió d'embarcacions d'esbarjo i iots, especialitzant-se en la fabricació, muntatge i reparació d'elements metàl·lics que requereixen de tècniques de soldadura i caldereria industrial, així com també coneixements de l'àmbit de la ferreteria i/o el muntatge i el manteniment de sistemes hidràulics.

Tasques

  • Realitza procediments de mecanització i soldadura en vaixells i embarcacions.
  • Repara, realitza el manteniment i muntatge de sistemes hidràulics customitzats, sempre complint la normativa requerida, amb criteris de qualitat i de prevencio de riscos laborals.
  • Realitza operacions de fabricació, muntatge i reparació d'elements de caldereria i estructures metàl·liques, aplicant les tècniques necessàries i procediments establerts.
  • Executa els talls mecànics o tèrmics i les soldadures, d'acord amb especificacions de procediments de soldadura (WPS) o les projeccions tèrmiques, amb criteris de qualitat i seguretat.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE