Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'agent de iot (yacht agency) ofereix serveis de suport al vaixell i la tripulació del iot durant la seva estada al port, orientats a facilitar i fer agradable l'estada on han atracat. Poden incloure la gestió de la reserva d'atracada, la gestió dels subministrament dels serveis que l'embarcació requereix (aigua, electricitat, combustible), la planificació d'itineraris turístics per a la tripulació si desitgen conèixer la ciutat, la planificació d'esdeveniments i les reserves de viatges, l'aprovisionament d'aliments i altres materials, així com la gestió de qualsevol altre servei necessari (serveis mèdics, gestió de visats i permisos d'estada). L'agent de iot ha de tenir la capacitat d'abordar eficaçment qualsevol consulta que pugui sorgir al capità/ana del iot i a la seva tripulació.
Aquest/a professional treballa en equip i és alhora l'única persona interlocutora davant de la tripulació del iot. Per aquesta raó, ha de tenir tota la informació i conèixer tots els recursos per atendre les demandes que se li plantegin, tenint en compte que aquestes poden ser molt àmplies, des del subministrament de productes de neteja per al vaixell fins serveis propis d'una empresa consignatària. L'agent de iot és necessari/ària per establir contacte amb les autoritats locals i els proveïdors, i ha de fer que qualsevol visita al seu port sigui un procés senzill.

Tasques

  • Tracta i estableix les relacions públiques i els vincles de confiança adequats amb els propietaris de iots, així com amb la tripulació.
  • Reserva l'allotjament i gestiona el registre davant l'administració del port esportiu.
  • Media davant del Servei de Duanes i les autoritats competents en matèria de visats i permisos de residència.
  • Gestiona subministraments de tot tipus, especialment els més bàsics com el combustible per a l'embarcació però també aliments, aigua i altres materials.
  • Facilita els serveis de manteniment i reparació de l'embarcació cas que sigui necessari, així com qualsevol gestió relacionada amb la contractació d'assegurances.
  • Contracta qualsevol servei relacionat amb l'eventual activitat turística de la tripulació: reserves d'hotels, compra d'entrades per assistir a esdeveniments, contractació d'excursions i visites turístiques personalitzades, entre altres.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE