Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la tècnic/a de busseig està capacitat/ada per dinamitzar i intervenir en activitats de lleure i recreació. La seva formació li permet organitzar immersions esportives en aigües obertes fins a 5 atmosferes de pressió. També pot conduir grups de bussejadors/ores realitzant les funcions de guia i imparteix cursos per a l'obtenció de titulacions, sempre d'acord amb les condicions de seguretat i respecte al medi ambient.

La seva activitat professional està centrada en realitzar tasques de guia d'immersions de busseig esportiu, monitor/a de batejos de busseig, bussejador/a acompanyant i de seguretat en cursos de formació i en competicions d'esports aquàtics. També pot treballar d'auxiliar de coordinació d'activitats en clubs i centres de busseig.

Igualment, el/la tècnic/a de busseig desenvolupa tasques professionals en l'àmbit de l'aqüicultura, l'arqueologia subaquàtica, com a professional especialista en reparacions de vaixells i reflotaments, tall i soldadura en estructures flotants i en rescats submarins.

Tasques

- Organitza activitats de descobriment seguint itineraris preestablerts i conducció subaquàtica.
- S'encarrega de la gestió i direcció d¿esdeveniments de busseig esportiu en centres formatius especialitzats.
- Prepara i revisa que es trobin en perfecte estat de conservació els materials i recursos necessaris per realitzar les immersions.
- Vetlla per la seguretat de les persones participants a les activitats d¿immersió i per la qualitat de la mateixa.
- Realitza tasques de busseig en obres hidràuliques, treballs d'arqueologia, treballs de mostreig i treballs de filmació submarina.
- Realitza treballs de reflotament, tall i soldadura, en artefactes flotants i estructures metàl·liques submergides.
- Realitza estudis oceanogràfics, d'avaluació i protecció del patrimoni natural i cultural submergit.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE