Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

En projectes d'enginyeria aviònica ens referim a l'electrònica, es a dir, tot l'equipament relatiu a funcions diverses, com les comunicacions, als elements de mesurament de posició (altura de vol, posicionament GPS, etc.), a la seguretat, a la navegació i al control de vol. En general, comprèn tots els dispositius electrònics i elèctrics que s'utilitzen a bord d'un avió, satèl·lit o coet.

Les característiques principals de la seva feina són que utilitza sistemes operatius en temps real i que s'ha de sotmetre als requeriments de la normativa d'aeronàutica sobre desenvolupament de software. Els sistemes operatius en temps real són aquells que han estat dissenyats per suportar aplicacions de software que processen la informació de manera immediata i que proporcionen una ràpida resposta a l'usuari del sistema.

Tasques

  • Desenvolupa el software operatiu dels equips que s'han d'instal·lar. Aquest/a professional es basa en els requeriments funcionals que ha de satisfer el sistema i en la relació entre els diversos equips i components que l'integren. Aquesta tasca inclou tant la configuració dels equips com la creació d'un software específic, la naturalesa del qual variarà segons el projecte.
  • Aplica la normativa d'aeronàutica sobre desenvolupament de software. A més, s'ocupa de la documentació de suport que preveu aquesta normativa.
  • Analitza la seguretat i fiabilitat dels sistemes instrumentals embarcats.
  • S'encarrega de la realització de les proves particulars de cada programa i de les d'integritat del subsistema de software que es desenvolupa.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE