Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Enginyer/a de xarxes privades

Descripció

S'encarrega del disseny dels projectes d'implantació de xarxes privades basades en sistemes de radiocomunicació coneguts amb el nom de trunking. Aquests sistemes de comunicació inclouen equips fixes, portàtils i mòbils, i es diferencien dels sistemes convencionals pel fet que proporcionen privacitat, eliminen les interferències i fiabilitat de funcionament i intercomunicació immediata entre els interlocutors.

Les principals aplicacions d'aquest tipus de xarxes es troben en l'àmbit del serveis d'emergència, els transports, els cossos de seguretat, etc. A l'utilitzar aquest sistema, l'usuari té la seguretat total que cap altra persona podrà captar el senyal ni tampoc escoltar o intervenir les seves comunicacions.

Tasques

S'encarrega del disseny, la implantació, l'operació i la gestió de les xarxes privades:
  • Fa la valoració tècnica dels projectes basats en sistemes de radiocomunicació.
  • Controla les actualitzacions del software de xarxa i dels terminals.
  • Supervisa les tasques realitzades pels operadors de xarxa.
  • També s'encarrega de la reenginyeria de les xarxes actuals quan es desenvolupen noves implantacions, modificacions o projectes d'ampliació. Cal tenir en compte que els estàndards en què es basen aquestes xarxes són dinàmics i que, en conseqüència, la xarxa s'ha d'adaptar contínuament a les necessitats del negoci. Per aquest motiu, una de les tasques més habituals d'aquests professionals és l'adaptació contínua de la xarxa als nous requeriments.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE