Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Descripció

És la persona responsable de la seguretat dels sistemes informàtics de l'empresa. Les seves funcions principals consisteixen a analitzar i identificar les necessitats de protecció per evitar intrusions externes o fugues de dades de la mateixa companyia. Aquest/a professional ha d'estar preparat per enfrontar-se habitualment a situacions crítiques, com l'entrada d'un virus o una avaria, que haurà de resoldre.

El/la tècnic/a de seguretat ha d'actualitzar diàriament els seus coneixements sobre els nous programes antivirus que surten al mercat en matèria de seguretat informàtica i tipus de proteccions, i també sobre les noves amenaces, com virus i sistemes d'atac.

Tasques

 • Restringeix l'accés a les persones usuàries i a la informació, segons les seves responsabilitats o funcions dins l'empresa.
 • Defineix les polítiques sobre quina informació es dóna o es fa pública (i quina no) a les persones usuàries, seguint les instruccions de la direcció de l'empresa.
 • Aconsella sobre la necessitat d'implementar barreres com els firewalls (tallafocs), antivirus, software de detecció d'intrusions i proxies, per evitar que ningú no aconsegueixi introduir-se en el sistema informàtic de l'empresa.
 • Controla de manera exhaustiva els possibles forats de seguretat que hi hagi dins l'empresa (com la realització de còpies d'informació de la companyia sense autorització, l'enviament de correus electrònics a adreces de correu personals dels empleats, etc.).
 • Intenta oferir sempre una alternativa coherent a cada problema de seguretat, tot evitant en la mesura del que sigui possible que es contradigui amb els procediments prèviament establerts.
 • Dissenya un sistema perquè es realitzin periòdicament còpies de seguretat dels arxius o de les bases de dades sense interrompre'n el funcionament normal.
 • En cas que un virus o qualsevol altre tipus de programa maliciós hagi penetrat en el sistema informàtic o en algun ordinador concret de l'empresa, el/la tècnic/a en seguretat informàtica ha de pendre les mesures necessàries per eliminar-lo.
 • Ha d'estar informat/da sobre les últimes versions dels programes antivirus que surten al mercat, ja que s'actualitzen diàriament a causa de l'aparició constant de nous virus.
 • Estableix procediments i realitza revisions constants per mantenir la seguretat del sistema.
 • Comprova les vulnerabilitats que pugui tenir el sistema i formula tècnicament els canvis i millores necessaris per garantir la seguretat de les dades.
 • Ha d'avaluar els danys que es produeixin en cas d'un atac extern, per exemple d'un virus, i recuperar les dades.
 • Adequa els sistemes informàtics de l'empresa a la normativa vigent: Llei orgànica de protecció de dades (LOPD).
 • Defineix la formació dels/de les treballadors/es sobre mesures generals de seguretat informàtica així com les mesures i polítiques específiques de l'empresa.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE