Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a de muntatge i instal·lació.
Tècnic/a instal·lador de xarxes de fibres òptiques.

Descripció

S'encarrega d'instal·lar, configurar, posar a punt i mantenir els sistemes i xarxes de fibra òptica que permeten la transmissió d'audiovisuals i el processament de dades seguint els plànols i esquemes fixats.

Tasques

  • S'encarrega de desplegar les línies de cablejat a partir del disseny de la xarxa que elabora l'enginyer de telecomunicacions en coordinació amb el responsable de l'obra civil (si s'escau).
  • Instal·la i configura els diferents components i subsistemes necessaris perquè el client rebi els serveis contractats. Aquests components són amplificadors, terminals de comunicació, centraletes-PABX, concentradors, mòdems, moduladors, etc.
  • Realitza el test d'instal·lació i posada a punt dels components (connectors, amplificadors) i dels equips de comunicacions amb l'objectiu de garantir la qualitat i fiabilitat requerides respectant els costos acordats.
  • Verifica el muntatge dels equips en caixes, plafons o armaris.
  • Comprova, mitjançant l'instrumental adequat, que l'atenuació a través de les soldadures de la fibra òptica estigui dins els valors especificats.
  • Executa els plans de manteniment correctiu.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE