Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Instal·lador/a tècnic/a de sistemes de telecomunicacions

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a en telecomunicacions
Tècnic/a en xarxes de telecomunicacions

Descripció

Aquest professional s'encarrega de la instal·lació i el manteniment de sistemes de telecomunicació (telefonia, ràdio i TV). També és el responsable de controlar les terminals de gestió de xarxes de telecomunicacions i el manteniment d'equips terminals de telecomunicació.

Ha d'estar disposat i preparat físicament per pujar i treballar a grans alçades, a torres o a antenes de comunicació.

Tasques

  • Realitza la implantació i la configuració de sistemes de telefonia (xarxes de telefonia, centraletes), de ràdio i TV (xarxes de radiomòbil, circuits tancats de TV, etc.).
  • Realitza el test de la instal·lació i posa a punt els components i els equip de comunicacions emprats oferint la qualitat i fiabilitat requerides segons els pressupostos acordats.
  • Verifica que les instal·lacions compleixin la normativa vigent del sector.
  • S'encarrega del manteniment d'aquests sistemes de telecomunicacions i fa les revisions periòdiques i les reparacions que siguin necessàries.
  • Actua en els processos de modificacions de hardware i software "in situ" quan hi ha canvis en la tecnologia seguint les especificacions dels nous equipaments i directrius dels enginyers tècnics.
  • En alguns casos, col·labora en el desenvolupament i la instal·lació, a partir d'especificacions tècniques, dels sistemes de telecomunicació (telefonia, ràdio i TV), dels sistemes informàtics, telemàtics i de producció audiovisual, i assegura l'operativitat i la qualitat dels serveis tècnics que ofereixen.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE