Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Instal·lador/a tècnic/a de sistemes de telecomunicacions

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a en telecomunicacions
Tècnic/a en xarxes de telecomunicacions

Descripció

Aquest professional s'encarrega de la instal·lació i el manteniment de sistemes de telecomunicació (telefonia, ràdio i TV). També és el responsable de controlar les terminals de gestió de xarxes de telecomunicacions i el manteniment d'equips terminals de telecomunicació.

Ha d'estar disposat i preparat físicament per pujar i treballar a grans alçades, a torres o a antenes de comunicació.

Tasques

  • Realitza la implantació i la configuració de sistemes de telefonia (xarxes de telefonia, centraletes), de ràdio i TV (xarxes de radiomòbil, circuits tancats de TV, etc.).
  • Realitza el test de la instal·lació i posa a punt els components i els equip de comunicacions emprats oferint la qualitat i fiabilitat requerides segons els pressupostos acordats.
  • Verifica que les instal·lacions compleixin la normativa vigent del sector.
  • S'encarrega del manteniment d'aquests sistemes de telecomunicacions i fa les revisions periòdiques i les reparacions que siguin necessàries.
  • Actua en els processos de modificacions de hardware i software "in situ" quan hi ha canvis en la tecnologia seguint les especificacions dels nous equipaments i directrius dels enginyers tècnics.
  • En alguns casos, col·labora en el desenvolupament i la instal·lació, a partir d'especificacions tècniques, dels sistemes de telecomunicació (telefonia, ràdio i TV), dels sistemes informàtics, telemàtics i de producció audiovisual, i assegura l'operativitat i la qualitat dels serveis tècnics que ofereixen.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE