Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a en radiofreqüència

Descripció

Dissenya i optimitza la xarxa de comunicacions mòbils incorporant-hi noves funcions que en millorin el rendiment i que aportin valor afegit, i ampliant les xarxes actuals per proporcionar més cobertura a les comunicacions mòbils.

Es desplaça físicament als diferents emplaçaments on s'han d'instal·lar les estacions base per realitzar mesures pel disseny i comprovar la xarxa.

Tasques

  • S'encarrega del disseny de xarxes de comunicacions mòbils. És el responsable, conjuntament amb el responsable d'ubicacions, de fixar els emplaçaments físics adequats (han de ser física i legalment adients) per instal·lar-hi els equips i les antenes de ràdio. També fa les propostes de millora i optimització de la xarxa (realització de plans de freqüències).
  • Realitza la prospecció visual. S'encarrega de detectar els edificis i elements del paisatge que puguin interferir en la comunicació per ràdio i de buscar-hi solucions alternatives.
  • Es responsabilitza del seguiment de la instal·lació dels equips, antenes i estacions base.
  • S'ocupa de l'evolució tecnològica del sistema de comunicacions mòbils. Cada cop que la tecnologia canvia s'han de realitzar modificacions a les instal·lacions, tant de hardware com de software. El pas de GSM a GPRS va ser més senzill ja que requeria modificacions a les centrals de commutació. La transició als mòbils de tercera generació amb l'aplicació de la tecnologia UMTS implica canvis en les estacions bases, tant d'antenes com d'equips.
  • Adapta el disseny segons les necessitats del mercat. Aquest té un creixement continuat (augment del 15 % del tràfic), de manera que cal que el sistema suporti més capacitat.
  • S'encarrega de la integració a la xarxa de sistemes de ràdio i de noves funcions
  • Fa el seguiment de l'estat de la xarxa i en detecta les caigudes a partir dels indicadors de la xarxa de ràdio que proporciona el centre de commutació.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE