Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Especialista en tècniques d'accés i comerç electrònic; Consultor/a en seguretat informàtica i telemàtica

Descripció

L'especialista en seguretat telemàtica dissenya, desenvolupa i posa en marxa infraestructures de seguretat digital basades en mecanismes de protecció de la informació (com ara tècniques de criptografia, ús de clau pública-PKI o signatura-), així com plataformes d'Internet aplicades al comerç electrònic. També realitza consultories i tasques d'avaluació i supervisió de xarxes informàtiques, i ofereix assessorament sobre les diferents tecnologies que componen la seguretat digital d'una infraestructura.

Tasques

  • Defineix i duu a terme el desplegament de mecanismes de clau pública (PKI) a fi de garantir la seguretat en les transaccions del sistema comercial de l'empresa.
  • Selecciona eines i gestors de continguts per desenvolupar el comerç electrònic.
  • Avalua els mitjans i els esquemes de pagament que hi ha al mercat (m-commerce, identrus, set) i selecciona i integra els que seran admesos pel sistema comercial.
  • Defineix les polítiques de seguretat per a les diferents aplicacions de l'empresa, especialment per a les ubicades en un entorn públic (B2B, comerç electrònic, extranets, intranets, etc.).
  • Realitza proves per a la selecció de productes i serveis de seguretat per al PC de l'usuari: autoritats certificadores, sistemes de xifrat, targeta intel·ligent, etc.
  • S'encarrega de revisar totes aquestes polítiques de seguretat perquè en tot moment es puguin fer servir les eines, les tècniques i els mètodes més actuals en el sistemes de seguretat informàtica i telemàtica.
  • En alguns casos, realitza la consultoria per definir el millor entorn i seleccionar els productes més adequats segons les necessitats de cada projecte i client.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE