Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Enginyer/a en commutació

Descripció

El tècnic en commutació s'encarrega de la planificació i el dimensionament de les xarxes de commutació dels sistemes mòbils. Una xarxa de commutació comunica els serveis mòbils entre ells i amb la resta de sistemes de telecomunicacions. A través d'ella, també es poden establir una comunicació entre els diferents terminals o telèfons (fixos o mòbils) i la comunicació entre xarxes (per exemple Internet) amb les comunicacions mòbils de tercera generació. Es tracta d'un professional amb coneixements específics sobre els diversos equips que té cadascun dels fabricants de xarxes mòbils.

A més a més, s'ocupa de la manipulació a gran escala de les estacions base i de la integració a la xarxa de commutació del senyal que li proporcionen els tècnics en comunicacions mòbils. També pot controlar les centrals de commutació de telefonia fixa.

Tasques

  • Realitza el disseny i el dimensionament tant de xarxes de mòbils cel·lulars com de xarxes fixes (o bé s'ha especialitzat en una de les dues).
  • S'encarrega de la posada en servei dels equips i sistemes de les xarxes de commutació de sistemes mòbils.
  • S'ocupa de l'administració, el funcionament i el manteniment dels diversos sistemes (dispositius telefònics) i centrals de commutació.
  • Analitza els indicadors del funcionament de la xarxa vinculats a la central de commutació.
  • Realitza el manteniment dels equips de comunicacions mòbils.
  • S'encarrega puntualment de reforçar la capacitat de les antenes i xarxes mòbils quan hi ha algun esdeveniment important que implica la concentració de molta gent.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE