Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a en operació de xarxes privades

Descripció

Aquest professional s'encarrega del manteniment, la supervisió i la comprovació de xarxes privades basades en sistemes de radiocomunicació coneguts amb el nom de trunking. Aquests sistemes de comunicació inclouen equips fixes, portàtils i mòbils, i es diferencien dels sistemes convencionals pel fet que proporcionen privacitat, eviten les interferències, garanteixen fiabilitat en el funcionament i intercomunicació immediata entre els interlocutors.

Les principals aplicacions d'aquest tipus de xarxes són serveis d'emergència, transports, cossos de seguretat, etc. A l'utilitzar aquest sistema, els usuaris s'asseguren que cap altre usuari podrà captar el senyal ni podrà escoltar o intervenir les seves comunicacions.

Tasques

  • S'encarrega de la configuració i la instal·lació de noves xarxes privades utilitzant els mitjans i les tècniques més adequades.
  • S'ocupa de l'acceptació tècnica i la validació de les noves instal·lacions realitzant les proves necessàries per garantir-ne el funcionament.
  • Assegura la qualitat del servei que ofereix, respectant les condicions de seguretat i la normativa vigent.
  • Realitza les tasques d'operació o de supervisió de les xarxes privades ja instal·lades, a través de control remot i de sistemes de supervisió avançats.
  • S'encarrega del manteniment d'aquestes xarxes i dels equips que les composen. També elabora l'informe d'avaries.
  • Actualitza el software que funciona a la xarxa i als terminals.
  • De vegades, també col·labora en el disseny i la implantació de noves xarxes.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE