Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

TIC

El sector de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) és un dels sectors clau a Barcelona i Catalunya, tant per si mateix com per l'impacte que suposa per la millora de la competitivitat de les empreses. Catalunya concentra una quarta part del total d'empreses TIC d'Espanya. El nucli de l'activitat TIC a Catalunya i Barcelona se sustenta principalment sobre un teixit petites i mitjanes empreses orientades a oferir serveis TIC i desenvolupar programari de qualitat. Tot i això cada vegada més la ciutat esdevé un pol d'atracció per a grans empreses del sector, que ofereixen serveis altament especialitzats. El sector TIC se centra en l'aplicació intensiva i extensiva de les tecnologies de la informació i les telecomunicacions a tots els àmbits de la vida i l'economia i concentra gran varietat de perfils professionals, tots ells vinculats a les principals àrees que el conformen: infraestructura, solucions digitals o suport tècnic.

Telecomunicacions i TIC

02-2011 | *** | català | principiant

Documents (5 de 10)

Panoràmica del sector: TIC

04-2024 | * | català | avançat

En aquest document es mostren dades per tenir més informació sobre el sector que t¿ajudaran en les teves decisions respecte al teu itinerari formatiu-laboral. Aquestes dades s¿agrupen en el

En aquest document es mostren dades per tenir més informació sobre el sector que t¿ajudaran en les teves decisions respecte al teu itinerari formatiu-laboral. Aquestes dades s¿agrupen en el següents apartats: en poques paraules, transformació digital, fortaleses del sector a Barcelona, els més buscats (perfils professionals i competències) i el futur del sector

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 04-2024

Obrir

Informe Sectorial: Sector TIC

12-2023 | * | català | principiant

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils professionals i l'escenari de futur.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 12-2023

Obrir

Focus sectorial: Big data

08-2023 | *** | català | avançat

Breu informe que ens explica el perquè del Big data i quines aplicacions i beneficis té per a l'empresa. També destaca l'impacte en els perfils professionals.

Breu informe que ens explica el perquè del Big data i quines aplicacions i beneficis té per a l'empresa. També destaca l'impacte en els perfils professionals.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 08-2023

Obrir

Focus sectorial: Programació

08-2023 | *** | català | avançat

Document que ens parla de com la programació és una competència essencial més enllà del sector TIC i de quina és la seva rellevància dins el mercat de treball.

Document que ens parla de com la programació és una competència essencial més enllà del sector TIC i de quina és la seva rellevància dins el mercat de treball.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 08-2023

Obrir

Focus sectorial: Bessons digitals

08-2023 | *** | català | avançat

Breu informe on s'explica que són els bessons digitals, quines són les seves implicacions dins el procés productiu i quin serà el seu impacte dins els perfils professionals.

Breu informe on s'explica que són els bessons digitals, quines són les seves implicacions dins el procés productiu i quin serà el seu impacte dins els perfils professionals.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 08-2023

Obrir

Veure més documents

Videos Relacionats (5 de 7)

Testimoni sectorial: Joaquín Garrido

Joaquín Garrido, enginyer informàtic a Global SIO, parla sobre la importància de les TIC en el futur del sector, com transformarà la tasca dels i les professionals que s'hi dediquen i quines són les noves tendències.

Testimoni sectorial: Joaquim Minguella

Joaquim Minguella, professor de tecnologies de producció al Departament d'Enginyeria Mecànica de la UPC, ens explica quins són els perfils més demandats en el sector de la indústria manufacturera i 4.0 i quines competències i coneixements han de tenir els professionals que s'hi dediquen.

Testimoni sectorial: Marta Vallés

Marta Vallès, cofundadora de Vottun, tracta el tema de la revolució del Blockchain dins del sector de les TIC, ens explica quins són els perfils més demandats dins aquest camp i quines competències han de tenir.

Testimoni sectorial: Josep Paradells

Josep Paradells, professor de la UPC i director en la Fundació i2CAT, parla sobre la importància de les TIC en el futur del sector, com transformarà la tasca dels i les professionals que s'hi dediquin i quines són les noves competències.

Jornada sectorial: Economia digital - Jordi Arrufí

Les tecnologies digitals ocupen cada vegada més un lloc clau al món professional. Jordi Arrufí, director del Programa Talent Digital del Mobile World Capital Barcelona, explica les noves tendències en l'àmbit de l'economia digital i els perfils més buscats al sector.

Veure més videos

Enllaços d'interès (5 de 10)

InfografiaTIC: Ecosistema del sector

22-01-2024 | * | català | principiant

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector TIC a la ciutat.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 22-01-2024

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/ecosistema/tic.html

Indicadors laborals del Sector TIC a Barcelona 2022

30-05-2023 | ** | català | principiant

Pràctica infografia amb les principals dades del Sector TIC a Barcelona 2022. El document està elaborat per el Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local

Pràctica infografia amb les principals dades del Sector TIC a Barcelona 2022. El document està elaborat per el Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona a partir de dades del Departament d'Estadística de l'Ajuntament.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 30-05-2023

https://infogram.com/indicadors-laborals-del-sector-tic-2022-1hd12yx0x3knw6k?live

Infografia TIC:Evolució i canvi tecnològic

17-01-2023 | *** | català | principiant

El sector TIC ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els han demanat

El sector TIC ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els han demanat noves competències i coneixements. T'expliquem quins han estat aquests canvis i fem una mirada al futur del sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 15-01-2023

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/timeline/tic.html

Infografia TIC: Formació i ocupació

05-12-2022 | *** | català | principiant

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector TIC, algunes de les ocupacions més destacades i què valora i demanda especialment el

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector TIC, algunes de les ocupacions més destacades i què valora i demanda especialment el sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 05-12-2022

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/sector/tic.html

Barcelona Digital Centre Tecnològic

10-05-2021 | *** | català | avançat

Barcelona Digital Centre Tecnològic (BDigital) és un centre tecnològic avançat especialitzat en l'aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en els camps de la Salut,

Barcelona Digital Centre Tecnològic (BDigital) és un centre tecnològic avançat especialitzat en l'aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en els camps de la Salut, la Seguretat, la Mobilitat i l'energia i l'Alimentació i el Medi Ambient.

http://www.bdigital.org/

Veure més enllaços

Accés a les OCUPACIONS del SECTOR:
TIC

Infraestructura TIC

Solucions digitals

Suport tècnic i manteniment

Dades clau del sectorMapa conceptual ciberseguretatMapa conceptual Economia Digital

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE