Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Jaquetes vermelles

Descripció

És la persona que s'encarrega d'atendre passatgers/es amb necessitats especials. Això inclou un gran nombre de persones i situacions: infants que viatgen sols, persones amb discapacitats, grups, personal VIP, gent gran, etc. Es tracta d'una ocupació que es basa en tenir una gran disposició per a ajudar els/les passatgers/es i capacitat per a solucionar tot tipus de problemes.

Tasques

 • Atén els/les passatgers que ho precisin durant tota l'estada a l'aeroport, ajudant-los a realitzar les diferents gestions: facturació, accés a l'avió, etc.
 • Rep a les persones que necessiten una atenció especial, en el moment que són avisats pel personal de la companyia.
 • Analitza el tipus de problemàtica que plantegen i les possibles mesures que s'han de prendre: demanar una cadira de rodes per a facilitar la circulació per l'aeroport a les persones amb discapacitats o a la gent gran, aconseguir el material especial per a infants que viatgen sols, preparar la recepció dels VIP (Very Important People), etc. Aquesta tasca és molt variada.
 • Es fa càrrec, des d'aquest moment i fins a l'embarcament, dels/de les passatgers/es amb atenció especial. En alguns casos haurà de guiar-los per les instal·lacions.
 • Proporciona els serveis que ofereix la companyia en casos concrets, com fullets d'informació en braille per a persones amb discapacitat visual. Gestiona si cal els formalismes de seguretat per a les persones amb mobilitat disminuïda.
 • S'ocupa dels/de les passatgers/es amb necessitats especials quan arriben amb avió a l'aeroport. Rep la informació amb antelació i per tant ha pogut fer les preparacions adequades a cada cas.
 • Acompanya els/les passatgers/es en trànsit a la porta d'embarcament fixada.
 • Guia els/les passatgers/es per les dependències de l'aeroport fins que aquests agafen l'equipatge, en alguns casos ajudant-los a fer els tràmits d'immigració.
 • Està en comunicació constant amb la resta del personal de la companyia per la que treballa, a fi d'estar localitzable si sorgeix una incidència.
 • Realitza la funció de relacions públiques ja que, juntament amb la tripulació de cabina de passatgers, representa la imatge de la companyia.
 • Envia missatges a l'aeroport de destí amb informació detallada sobre els/les passatgers/es per tal que se'n ocupin d'aquelles persones que necessiten un tracte especial.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE