Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Agent de handling; Baggage handler; Agent d'assistència a terra; Operador/a de rampa; Ramp Agent

Descripció

És la persona encarregada de manipular equipatges, mercaderies i correu. S'ocupa del seu emmagatzematge i trasllat, així com de la seva càrrega i descàrrega de l'avió.
A l'entorn aeroportuari s'entén per 'handling' tots aquells serveis d'assistència a les aeronaus i passatgers/es. Engloba activitats de facturació, de trasllat dels/de les passatgers/es, de col·locació de les escales, de neteja de l'avió, de provisió del combustible, de gestió de l'equipatge i mercaderies, de revisions mecàniques, etc.

Tasques

  • Recull l'equipatge que s'ha facturat a les dependències de l'aeroport.
  • Classifica la càrrega segons uns codis específics per a informar del vol on ha de ser transportat el material. S'assegura de que cada ítem vagi a l'avió correcte.
  • Transporta i carrega l'equipatge, les mercaderies i el correu a l'avió. Opera amb equipament de càrrega especialitzat: vehicles amb remolcs, equips d'elevació o cintes de transport. En alguns casos ho ha de manipular manualment.
  • Atén la informació que li proporciona el/la coordinador/a de vol sobre la col·locació de la càrrega. És molt important que aquesta es trobi distribuïda de manera equilibrada dins l'avió i compleixi la normativa establerta.
  • Descarrega l'equipatge de l'avió, separant el que ha d'anar a les cintes de recollida de l'aeroport del que segueix en trànsit i, per tant, ha de ser distribuït a un altre vol.
  • S'encarrega també del transport del càtering.
  • En alguns casos ha de realitzar altres tasques relacionades amb el handling: recollida dels passatgers i transport amb autobús, neteja de l'avió, etc.
  • S'assegura que la càrrega del combustible es realitza d'acord a les regulacions vigents.
  • S'assegura que l'aeronau queda neta abans de l'entrada del passatge.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE