Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

En projectes d'enginyeria aviònica ens referim a l'electrònica, es a dir, tot l'equipament relatiu a funcions diverses, com les comunicacions, als elements de mesurament de posició (altura de vol, posicionament GPS, etc.), a la seguretat, a la navegació i al control de vol. En general, comprèn tots els dispositius electrònics i elèctrics que s'utilitzen a bord d'un avió, satèl·lit o coet.

Les característiques principals de la seva feina són que utilitza sistemes operatius en temps real i que s'ha de sotmetre als requeriments de la normativa d'aeronàutica sobre desenvolupament de software. Els sistemes operatius en temps real són aquells que han estat dissenyats per suportar aplicacions de software que processen la informació de manera immediata i que proporcionen una ràpida resposta a l'usuari del sistema.

Tasques

  • Desenvolupa el software operatiu dels equips que s'han d'instal·lar. Aquest/a professional es basa en els requeriments funcionals que ha de satisfer el sistema i en la relació entre els diversos equips i components que l'integren. Aquesta tasca inclou tant la configuració dels equips com la creació d'un software específic, la naturalesa del qual variarà segons el projecte.
  • Aplica la normativa d'aeronàutica sobre desenvolupament de software. A més, s'ocupa de la documentació de suport que preveu aquesta normativa.
  • Analitza la seguretat i fiabilitat dels sistemes instrumentals embarcats.
  • S'encarrega de la realització de les proves particulars de cada programa i de les d'integritat del subsistema de software que es desenvolupa.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE