Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

És el/la professional responsable de la implementació de sistemes de senyalització i telecontrol en xarxes ferroviàries, que són els sistemes que controlen la semaforització de les vies i els trens, i els sistemes de control i conducció automàtica. La seva funció la duu a terme en diferents emplaçaments: en el material mòbil (trens), en les vies del tren i en els centres de control.

Tasques

Les tasques principals de l'enginyer/a en senyalització ferroviària es concreten en les següents:
  • Coordinar i dirigir projectes de noves instal·lacions de senyalització i telecontrol, i optimitzar-ne les existents.
  • Gestionar equips de persones que executaran els projectes sota la seva responsabilitat.
  • Programar sistemes de control mitjançant softwares específics de senyalització i telecontrol.
  • Dissenyar mapes vials que incloguin els sistemes de senyalització utilitzant programes informàtics de disseny com l'AutoCad.
  • Realitzar el seguiment del manteniment dels sistemes de senyalització que es basen en equips embarcats en el material mòbil, és a dir, instal·lats als trens.
  • Dur a terme la supervisió del manteniment dels equips i els sistemes de senyalització instal·lats a les vies.
  • Coordinar i supervisar les tasques de l'equip de treball situat als centres informàtics que controlen els trams, i als llocs de control centrals.
  • Generar documentació relacionada amb les incidències associades a la senyalització i el telecontrol, i realitzar propostes de millora.
  • Elaborar estudis i realitzar anàlisis d'informació que serveixin per incrementar la qualitat dels sistemes de senyalització i de telecontrol.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE