Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Aquest/a professional s'encarrega del disseny i la fabricació dels equips electrònics de radiofreqüència i microones que s'han d'instal·lar als satèl·lits, fonamentalment de telecomunicacions.

L'activitat d'aquesta ocupació comprèn des del disseny electrònic del sistema fins a la construcció de prototips que són posats a prova mitjançant simuladors i la fabricació d'un model final que funcioni satisfactòriament, un cop superades les proves i atenent a les necessitats inicials plantejades. Treballa a partir dels encàrrecs específics de la persona client, raó per la qual s'haurà d'elaborar un disseny ad hoc per satisfer els seus requeriments.

Tasques

  • Identifica les alternatives circuitals (les arquitectures possibles de circuits) i n'estudia la disposició dels components.
  • Realitza simulacions de funcionament per ordinador i fa servir procediments de càlcul iteratiu (repetició del càlcul per aproximació successiva) fins que obté la solució que més s'ajusta als requeriments que ha de satisfer el sistema.
  • Supervisa la feina dels equips tècnics de prototipatge durant el procés de construcció de prototips.
  • Desenvolupa el procés de proves i, segons els resultats obtinguts, corregeix el model fins obtenir el format definitiu, havent de realitzar revisions contínues o fins i tot confeccionar un protocol de control de qualitat per aplicar-lo al sistema desenvolupat.
  • Tria el model que es desenvoluparà finalment.
  • Elabora la documentació del disseny (denominada Design Report), que registra tot el procés de construcció del prototip final.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE