Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Especialista en soldadura per robot

Descripció

La soldadura robotitzada utilitza eines programables mecanitzades (robots) amb les que es realitza un procés de soldadura de forma completament automàtica, tant l'operació de soldat com el sostingut de la peça a soldar.

Generalment, la soldadura robotitzada s'utilitza per la soldadura per punts i la soldadura per arc. La soldadura robotitzada s'aplica en la fabricació de sèries llargues, com és el cas de la indústria de l'automòbil. La soldadura robotitzada és una aplicació relativament nova de la robòtica, que va començar en la dècada dels vuitanta del segle passat, quan la industria de l'automòbil comença a usar robots massivament per a la soldadura per punts.

L'operari/ària de soldadura per robot ha de saber manejar i mantenir el robot de soldadura, des de la programació fins a la resolució de tot tipus d'incidències.

Tasques

L'ús massiu de la robòtica en els processos de muntatge té una aplicació important en el sector de l'automòbil on l'automatització de la soldadura és bàsics en el procés de fabricació. Els continus canvis tècnics en el sector de l'automòbil comporten que l'operari/ària en robot de soldadura hagi de reciclar-se contínuament per estar al dia de les novetats i processos en robòtica.

Entre les tasques a realitzar, es poden destacar les següents:
  • Interpreta els plànols i especificacions tècniques del procés de soldadura a realitzar.
  • Programa i posa a punt el robot en funció de les especificacions tècniques de soldadura a efectuar.
  • Maneja i manté el robot de soldadura, des de la programació fins a la finalització del procés de soldadura.
  • Vigila el bon funcionament del robot, des de la seva programació fins a l'acabament del procés de soldadura.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE