Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

Indústria manufacturera i 4.0.

Barcelona és una ciutat amb una llarga tradició industrial, amb un teixit empresarial que ha esdevingut bàsic per diversificar l'activitat econòmica, generar innovació i valor afegit, i crear ocupació. La ciutat compta amb una presència important de serveis associats a la indústria i aglutina importants nuclis generadors d'aquest tipus d'activitats com són la logística, la manipulació de producte, el packaging o la tecnologia associada a productes industrials. En aquest context, la indústria 4.0 neix com a resposta al creixement de la digitalització de l'economia i la societat, i es basa principalment en l'ús dels avenços tecnològics i en el desenvolupament de sistemes de comunicació, amb la finalitat de compartir informació a temps real de cada un dels processos de fabricació de les empreses. Conceptualitzada sovint com a la "quarta revolució industrial" el moviment de la Indústria 4.0 és la transformació que està realitzant la indústria actual -tan grans com petites empreses- per a donar resposta a noves necessitats de la societat utilitzant els darrers avanços tecnològics.

Indústria metal·lomecànica

01-2006 | *** | català | principiant

Documents (5 de 19)

Mapa conceptual Indústria 4.0 (2020)

01-2021 | *** | català | principiant

En aquest mapa conceptual es presenta el contingut exposat en la jornada sectorial sobre la Indústria 4.0 del 2020. Inclou tot el que necessites saber sobre les noves fàbriques

En aquest mapa conceptual es presenta el contingut exposat en la jornada sectorial sobre la Indústria 4.0 del 2020. Inclou tot el que necessites saber sobre les noves fàbriques intel·ligents, dades actualitzades del sector i els perfils professionals que més es necessiten.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 01-2021

Obrir

Mapa conceptual Indústria 4.0

11-2019 | *** | català | principiant

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de la Indústria 4.0, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de la Indústria 4.0, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 11-2019

Obrir

Ocupacions més demandades al sector de l'Automoció

11-2015 | *** | català | avançat

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades en el sector de l'Automoció, a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades en el sector de l'Automoció, a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva projecció. El document també dóna a conèixer les principals tendències del sector i el seu impacte en els perfils professionals requerits i les competències més valorades.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 11-2015

Obrir

Ocupacions més demandades al Mercat de Treball. Informe Global 2015

11-2015 | *** | català | avançat

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva projecció. El document també dóna

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva projecció. El document també dóna a conèixer les principals tendències dels sectors i el seu impacte en els perfils professionals requerits i les competències més valorades.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 11-2015

Obrir

Recursos per a la Recerca de Feina al Sector Aeroespacial

10-2015 | *** | català | avançat

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el sector Aeroespacial amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 10-2015

Obrir

Veure més documents

Videos Relacionats (3 de 3)

Vídeo testimoni Xavier Pi: Indústria 4.0

Xavier Pi, membre de la Comissió Industria 4.0 i codirector del Màster en Indústria 4.0 a la UPC, ens parla sobre el potencial de la indústria 4.0 en el futur de l'ocupació a la ciutat de Barcelona.

Jornada sectorial: Fabricació Digital i Impressió 3D

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de la Fabricació Digital i la Impressió 3D en el futur de l'ocupació.

Jornada sectorial: Indústria 4.0

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de la Indústria 4.0 en el futur de l'ocupació.

Enllaços d'interès (5 de 9)

Indicadors laborals de la Indústria 4.0

27-04-2021 | ** | català | principiant

Pràctica Infografia amb les dades més rellevants de la Indústria 4.0 a l'àmbit Metropolità de Barcelona, 2019. Elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament

Pràctica Infografia amb les dades més rellevants de la Indústria 4.0 a l'àmbit Metropolità de Barcelona, 2019. Elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona

Data de publicació: 02-10-2019

https://infogram.com/industria-40-2019-1h9j6q11qx7v4gz?live

Agència Espacial Europea (ESA)

07-01-2021 | *** | anglés | avançat

L'Agència Espacial Europea (ESA) és l'agència per al desenvolupament de l'espai europeu, tant a nivell d'indústria com de recerca científica i tècnica. Disposa de molts programes diferents, des de

L'Agència Espacial Europea (ESA) és l'agència per al desenvolupament de l'espai europeu, tant a nivell d'indústria com de recerca científica i tècnica. Disposa de molts programes diferents, des de vehicles espacials, llançadores, observació de la Terra fins a projectes de telecomunicacions, etc.

http://www.esa.int

Sectors econòmics i FP: Sector Indústria 4.0

04-01-2021 | ** | català | avançat

La Fundació BCN Formació Professional, elabora els estudis Els sectors econòmics emergents i la formació professional a la RMB. L'estudi sobre la Indústria 4.0 és una aproximació

La Fundació BCN Formació Professional, elabora els estudis Els sectors econòmics emergents i la formació professional a la RMB. L'estudi sobre la Indústria 4.0 és una aproximació a l'impacte que aquestes tecnologies tindran en la formació i l'ocupació -tant en els nous perfils professionals com en els ja existents- fent especial èmfasi als vinculats a la Formació Professional.

Data de publicació: 10-02-2017

https://www.fundaciobcnfp.cat/wp-content/uploads/2019/12/Sectors_emergents_2016_web.pdf

Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC)

01-01-2021 | ** | català | principiant

Fundació privada sense afany de lucre que té per finalitat col·laborar i participar en el desenvolupament, promoció i difusió de tot tipus d'activitats, estudis i projectes relacionats amb la

Fundació privada sense afany de lucre que té per finalitat col·laborar i participar en el desenvolupament, promoció i difusió de tot tipus d'activitats, estudis i projectes relacionats amb la tecnologia espacial i la recerca científica de l'espai. Disposa d'un màster i diferents cursos de formació, organitza seminaris i conferències.

http://www.ieec.cat/en/inicio

Association of Aerospace Industries (AIA)

28-12-2020 | * | anglés | avançat

Enllaç de l'associació de indústries aeroespacials americana que representa als principals fabricants de la indústria aeroespacial. Es pot accedir a molta informació com estudis, notícies, publicacions i estadístiques. Respecte

Enllaç de l'associació de indústries aeroespacials americana que representa als principals fabricants de la indústria aeroespacial. Es pot accedir a molta informació com estudis, notícies, publicacions i estadístiques. Respecte les estadístiques inclou dades tant de la indústria com d'ocupació o producció.

http://www.aia-aerospace.org

Veure més enllaços

Accés a les OCUPACIONS del SECTOR:
Indústria manufacturera i 4.0.

Procés productiu

R+D+I Industrial

Mapa conceptual Indústria 4.0Infografia Indústria 4.0Mapa conceptual Indústria 4.0
 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE