Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

Indústria manufacturera i 4.0.

Barcelona és una ciutat amb una llarga tradició industrial, amb un teixit empresarial que ha esdevingut bàsic per diversificar l'activitat econòmica, generar innovació i valor afegit, i crear ocupació. La ciutat compta amb una presència important de serveis associats a la indústria i aglutina importants nuclis generadors d'aquest tipus d'activitats com són la logística, la manipulació de producte, el packaging o la tecnologia associada a productes industrials. En aquest context, la indústria 4.0 neix com a resposta al creixement de la digitalització de l'economia i la societat, i es basa principalment en l'ús dels avenços tecnològics i en el desenvolupament de sistemes de comunicació, amb la finalitat de compartir informació a temps real de cada un dels processos de fabricació de les empreses. Conceptualitzada sovint com a la "quarta revolució industrial" el moviment de la Indústria 4.0 és la transformació que està realitzant la indústria actual -tan grans com petites empreses- per a donar resposta a noves necessitats de la societat utilitzant els darrers avanços tecnològics.

Indústria metal·lomecànica

01-2006 | *** | català | principiant

Documents (5 de 18)

Mapa conceptual Indústria 4.0

11-2019 | *** | català | principiant

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de la Indústria 4.0, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de la Indústria 4.0, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 11-2019

Obrir

Ocupacions més demandades al sector de l'Automoció

11-2015 | *** | català | avançat

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades en el sector de l'Automoció, a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades en el sector de l'Automoció, a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva projecció. El document també dóna a conèixer les principals tendències del sector i el seu impacte en els perfils professionals requerits i les competències més valorades.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 11-2015

Obrir

Ocupacions més demandades al Mercat de Treball. Informe Global 2015

11-2015 | *** | català | avançat

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva projecció. El document també dóna

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva projecció. El document també dóna a conèixer les principals tendències dels sectors i el seu impacte en els perfils professionals requerits i les competències més valorades.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 11-2015

Obrir

Recursos per a la Recerca de Feina al Sector Aeroespacial

10-2015 | *** | català | avançat

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el sector Aeroespacial amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 10-2015

Obrir

Recursos per a la Recerca de Feina al Sector de la Indústria Tèxtil

10-2015 | *** | català | avançat

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició diferents canals de recerca de feina en el sector

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició diferents canals de recerca de feina en el sector Indústria Tèxtil, amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 10-2015

Obrir

Veure més documents

Videos Relacionats (3 de 3)

Vídeo testimoni Xavier Pi: Indústria 4.0

Xavier Pi, membre de la Comissió Industria 4.0 i codirector del Màster en Indústria 4.0 a la UPC, ens parla sobre el potencial de la indústria 4.0 en el futur de l'ocupació a la ciutat de Barcelona.

Jornada sectorial: Fabricació Digital i Impressió 3D

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de la Fabricació Digital i la Impressió 3D en el futur de l'ocupació.

Jornada sectorial: Indústria 4.0

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de la Indústria 4.0 en el futur de l'ocupació.

Enllaços d'interès (5 de 10)

Indicadors laborals de la Indústria 4.0

03-06-2020 | ** | català | principiant

Pràctica Infografia amb les dades més rellevants de la Indústria 4.0 a l'àmbit Metropolità de Barcelona, 2018. Elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament

Pràctica Infografia amb les dades més rellevants de la Indústria 4.0 a l'àmbit Metropolità de Barcelona, 2018. Elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona

Data de publicació: 02-10-2019

https://infogram.com/industria-40-2018-1h7j4dgwkvrv4nr?live

Sectors econòmics i FP: Sector Indústria 4.0

02-06-2020 | ** | català | avançat

La Fundació BCN Formació Professional, elabora els estudis Els sectors econòmics emergents i la formació professional a la RMB. L'estudi sobre la Indústria 4.0 és una aproximació

La Fundació BCN Formació Professional, elabora els estudis Els sectors econòmics emergents i la formació professional a la RMB. L'estudi sobre la Indústria 4.0 és una aproximació a l'impacte que aquestes tecnologies tindran en la formació i l'ocupació -tant en els nous perfils professionals com en els ja existents- fent especial èmfasi als vinculats a la Formació Professional.

Data de publicació: 10-02-2017

http://fundaciobcnfp.cat/images/Observatori/pdf/Sectors_emergents_2016_web.pdf

Agència Espacial Europea (ESA)

19-05-2020 | *** | anglés | avançat

L'Agència Espacial Europea (ESA) és l'agència per al desenvolupament de l'espai europeu, tant a nivell d'indústria com de recerca científica i tècnica. Disposa de molts programes diferents, des de

L'Agència Espacial Europea (ESA) és l'agència per al desenvolupament de l'espai europeu, tant a nivell d'indústria com de recerca científica i tècnica. Disposa de molts programes diferents, des de vehicles espacials, llançadores, observació de la Terra fins a projectes de telecomunicacions, etc.

http://www.esa.int

Associació Espanyola d'Empreses Tecnològiques de Defensa, Aeronàutica i Espai (TEDAE)

19-05-2020 | ** | castellà | avançat

L'Associació Espanyola de Tecnologies de Defensa, Aeronàutica i Espai integra indústries tecnològiques espanyoles amb presència en aquests tres àmbits d'activitat. Té com a finalitat representar i promoure els interessos

L'Associació Espanyola de Tecnologies de Defensa, Aeronàutica i Espai integra indústries tecnològiques espanyoles amb presència en aquests tres àmbits d'activitat. Té com a finalitat representar i promoure els interessos dels seus associats en aquests àmbits d'actuació.

http://www.tedae.org/

Association of Aerospace Industries (AIA)

19-05-2020 | * | anglés | avançat

Enllaç de l'associació de indústries aeroespacials americana que representa als principals fabricants de la indústria aeroespacial. Es pot accedir a molta informació com estudis, notícies, publicacions i estadístiques. Respecte

Enllaç de l'associació de indústries aeroespacials americana que representa als principals fabricants de la indústria aeroespacial. Es pot accedir a molta informació com estudis, notícies, publicacions i estadístiques. Respecte les estadístiques inclou dades tant de la indústria com d'ocupació o producció.

http://www.aia-aerospace.org

Veure més enllaços

Accés a les OCUPACIONS del SECTOR:
Indústria manufacturera i 4.0.

Procés productiu

R+D+I Industrial

Infografia Indústria 4.0
 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE