Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Enginyer/a d'estructures especialitzat en el càlcul d'elements finits

Descripció

Aquest/a professional realitza els treballs de càlcul d'estructures i elements resistents en l'àmbit aeronàutic per a les aeronaus (càrrega de les ales, etc.), dels globus aerostàtics o paracaigudes, etc, aplicant tècniques de càlcul d'elements finits. Mitjançant l'ús d'instruments de modelització i a partir de la geometrització del model i segons la tipologia i propietats dels materials i elements, condicions de contorn... realitza assajos fins a l'obtenció de la solució òptima. Aquestes tècniques permeten calcular l'esforç i la deformació a què se sotmetran les estructures complexes (és a dir, les no planes o irregulars). El càlcul d'estructures amb elements finits pel seu caràcter transversal també es pot aplicar en altres branques de l'enginyeria i la física.

Tasques

  • Analitza i estudia els sistemes de mecànica de fluids en relació amb la circulació d'aeròstats, paracaigudes i aeronaus en general. S'acostuma a fer servir el software NASTRAN, ja que és una de les eines d'anàlisi més potents que existeix. La mecànica de fluids descriu el comportament del flux de l'entorn de l'aeronau (en aquest cas, l'atmosfera), en condicions hipotètiques de funcionament.
  • Dissenya sistemes basats en l'aplicació de membranes, les quals permeten l'aprofitament de diferents propietats, com ara la permeabilitat al flux.
  • S'encarrega de determinar els requeriments sobre materials.
  • Amb l'ajuda de les eines de simulació de NASTRAN, crea diversos prototips virtuals i n'escull el més adient.
  • Mitjançant la realització de diferents proves, també s'ocupa de la validació i de la correcció dels dissenys confeccionats, així com de la documentació de les proves.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE