Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la programador/a de fresadores treballa en la fase de fabricació de prototips, preparant i desenvolupant els programes necessaris perquè funcionin les fresadores, que són les màquines que fabriquen el prototip i li donen forma.

Normalment s'utilitza un software CAD/CAM (fabricació assistida per ordinador) com TEBIS, una eina informàtica que es basa en el model tridimensional elaborat pel modelador ALIAS que defineix els requeriments per a les fresadores. Aquest potent instrument de càlcul i dibuix permet simular i posar a prova el procés fent les verificacions oportunes i introduint les rectificacions necessàries prèviament a l'inici del procés productiu final. Mitjançant aquesta eina informàtica es possible carregar dades de construcció en seqüències i preparar per a la programació. Una de les programacions més habituals és la CNC (control numèric per computadora) a partir de TEBIS (en el cas de que no s'hagi realitzat una programació de CNC directa a la màquina).

Tasques

Les tasques que duu a terme el/la programador/a de fresadores són les següents:
  • Es dedica principalment a emprar l'eina TEBIS per elaborar correctament el prototip amb la fresadora.
  • Desenvolupa el programa d'operació de la fresadora a partir de models gràfics tridimensionals. També determina i defineix les característiques necessàries per fabricar el prototip.
  • Determina i defineix els paràmetres tècnics i tecnològics (tipus de fresa i fresat, fixació, velocitat...) per fabricar el prototip.
  • Fa un seguiment de la producció de la peça prototip en l'àrea de fresatge fins que finalitza el procés.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE