Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El dissenyador industrial s'encarrega de dissenyar i desenvolupar tècnicament qualsevol producte que tingui posteriorment una producció industrial. La seva feina es pot centrar en qualsevol sector industrial amb diferents tecnologies de producció, tant per a projectes de sèries de producció llargues com curtes.

Els projectes de disseny industrial responen habitualment a necessitats de redisseny d'un producte en concret o de creació d'un nou producte, però en tots els casos es busca una innovació i diferenciació en el mercat, ja sigui per les prestacions funcionals del propi producte, per la seva estètica, pel preu, etc.

Tasques

 • Anàlisi del projecte, l'empresa i el mercat.
  Abans d'iniciar el projecte, el dissenyador analitza el brífing o document on s'especifiquen els objectius de disseny, el posicionament del producte i de l'empresa client i, per últim, l'usuari i la competència més directa.
  Si la informació aportada per l'empresa és suficient i els objectius són molt clars, el dissenyador passa a la fase de l'avantprojecte de disseny.
  En aquesta fase, el dissenyador, conjuntament amb l'empresa o consultories externes, pot realitzar estudis previs a l'avantprojecte que permetin crear un entorn de més innovació, estudis de tendències, de tecnologies, d'usabilitat, de sostenibilitat i medi ambient, d'ergonomia, etc.
 • Avantprojecte de disseny o elaboració de les primeres hipòtesis.
  El dissenyador proposa diferents eixos creatius amb diferents vistes del producte, selecciona i mostra diferents materials i acabats, i elabora uns primers conceptes tècnics, si el producte en si ho requereix.
  Els materials que utilitza per a la presentació són il·lustracions, renders en 3D i plànols acotats amb mides generals, en definitiva, material suficient per a la definició de les idees creatives.
 • Projecte de disseny.
  Un cop es selecciona la via sobre la qual es treballarà, introdueix els possibles retocs i desenvolupa el projecte tècnic.
  En aquesta fase, el material que s'acostuma a lliurar són plànols de detall i conjunt, una memòria tècnica constructiva i maquetes de volum, si fossin necessàries.
 • Seguiment de la industrialització del projecte.
  Realitza el seguiment de la industrialització i la presèrie (si existeix), i soluciona i realitza els possibles canvis que puguin aparèixer.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE