Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Assistent tècnic/a de laboratori

Descripció

Calibrar els instruments de forma periòdica és imprescindible per a tenir una garantia de qualitat per a les mesures futures, d'aquí la importància d'aquest/a tècnic/a dintre d'un laboratori, on la precisió és fonamental. Si en el procés de calibració es detecten desviacions majors a les especificacions tècniques, s'haurà de reparar l'equip o instrument en qüestió. Aquest és el treball dels/de les tècnics/ques en calibració d'instruments. La calibració professional és necessària per a obtenir i mantenir determinats certificats.

El/la tècnic/a en calibració d'instruments assegura la fiabilitat de les lectures dels equips i instruments; és a dir, s'assegura que donin les mesures correctes, sense desviacions. Per a aconseguir-ho, realitza una medició i compara el valor obtingut amb un patró de referència conegut.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional són:
  • Calibra instruments i controla el sistema per obtenir i mantenir actualitzats certificats de qualitat o per assegurar la fiabilitat de les anàlisis.
  • Fa calibracions planificades, sol·licitades, noves i urgents a l'equip de laboratori i a l'equip de procés.
  • Completa la documentació necessària per als processos de calibració i genera la documentació pertinent per arxivar-la i indexar-la d'acord amb les normes internacionals.
  • És responsable dels informes de calibració i dels informes sobre les desviacions.
  • Repara i controla els equips i instal·la petits instruments elèctrics que mesuren els circuits, la pressió, el nivell de flux, la temperatura, etc.
  • Organitza i manté actualitzada la documentació sobre la calibració.
  • Gestiona els plans de calibració preventius i correctius dels equips.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE