Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

Indústria manufacturera i 4.0.: Procés productiu

L'economia catalana és històricament manufacturera. En l'actualitat, amb l'activitat diversificada i internacionalitzada, es troba en ple desenvolupament i concentra en el procés productiu la major demanda de professionals. El procés productiu engloba tot el conjunt d'activitats que es requereixen a la indústria per transformar una matèria primera en un producte determinat. Aquestes activitats van des del la planificació del projecte, passant per la correcta gestió de la línia i la cadena de producció, fins al control de qualitat. Però tant important serà la producció com el manteniment de la maquinària associada i les seves instal·lacions, activitats que també formen part del procés productiu.

Documents (5 de 22)

Mapa conceptual Indústria 4.0

12-11-2019 | | català | principiant

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de la Indústria 4.0, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de la Indústria 4.0, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 12-11-2019

Obrir

Ocupacions més demandades al sector de l'Automoció

15-11-2015 | | català | avançat

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades en el sector de l'Automoció, a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades en el sector de l'Automoció, a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva projecció. El document també dóna a conèixer les principals tendències del sector i el seu impacte en els perfils professionals requerits i les competències més valorades.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 15-11-2015

Obrir

Ocupacions més demandades al Mercat de Treball. Informe Global 2015

01-11-2015 | | català | avançat

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva projecció. El document també dóna

Breu informe elaborat per Barcelona Activa-Deloitte que identifica les ocupacions més demandades a partir de l'anàlisi de l'actual mercat de treball i la seva projecció. El document també dóna a conèixer les principals tendències dels sectors i el seu impacte en els perfils professionals requerits i les competències més valorades.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 01-11-2015

Obrir

Recursos per a la Recerca de Feina al Sector Aeroespacial

29-10-2015 | | català | avançat

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el sector Aeroespacial amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 29-10-2015

Obrir

Impacte i potencial de la impressió 3D en l'ocupació

15-10-2015 | | català | principiant

La impressió 3D destaca pel seu caràcter innovador, el seu fàcil accés i la seva capacitat per a fomentar la cohesió social, l'economia col·laborativa i un model de producció

La impressió 3D destaca pel seu caràcter innovador, el seu fàcil accés i la seva capacitat per a fomentar la cohesió social, l'economia col·laborativa i un model de producció més local i sostenible. Amb aquest informe elaborat des de Barcelona Activa amb la col·laboració de Bax & Willems t'apropem a descobrir la impressió 3D, les seves aplicacions en múltiples sectors, així com el seu potencial i impacte en diversos perfils professionals.

Data d'edició: 15-10-2015

Obrir

Veure més documents

Videos Relacionats (3 de 3)

Vídeo testimoni Xavier Pi: Indústria 4.0

Xavier Pi, membre de la Comissió Industria 4.0 i codirector del Màster en Indústria 4.0 a la UPC, ens parla sobre el potencial de la indústria 4.0 en el futur de l'ocupació a la ciutat de Barcelona.

Jornada sectorial: Fabricació Digital i Impressió 3D

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de la Fabricació Digital i la Impressió 3D en el futur de l'ocupació.

Jornada sectorial: Indústria 4.0

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de la Indústria 4.0 en el futur de l'ocupació.

Enllaços d'interès (5 de 24)

Indicadors laborals de la Indústria 4.0

04-12-2020 | | català | principiant

Pràctica Infografia amb les dades més rellevants de la Indústria 4.0 a l'àmbit Metropolità de Barcelona, 2018. Elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament

Pràctica Infografia amb les dades més rellevants de la Indústria 4.0 a l'àmbit Metropolità de Barcelona, 2018. Elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona

Data de publicació: 02-10-2019

https://infogram.com/industria-40-2019-1h9j6q11qx7v4gz?live

Infografia: El perfil professional de l'Ecodissenyador

13-11-2020 | | català | principiant

Aquesta infografia de la Fundació BCN FP presenta els diversos perfils professionals que s'inclouen en un procés de producció circular; entorn la figura de l'ecodissenyador que el dissenya.

Aquesta infografia de la Fundació BCN FP presenta els diversos perfils professionals que s'inclouen en un procés de producció circular; entorn la figura de l'ecodissenyador que el dissenya.

Data de publicació: 13-11-2020

https://drive.google.com/file/d/1TcbSs9ZfE3qS0NlvpBt3YHdY6uUyQaLr/view

Resum executiu: La Formació Professional i el Sector Logístic a la RMB

13-11-2020 | | català | principiant

Resum executiu de l¿estudi de la Formació Professional en el sector logístic a la Regió Metropolitana de Barcelona. Es presenten els perfils professionals més demandats en el sector i

Resum executiu de l¿estudi de la Formació Professional en el sector logístic a la Regió Metropolitana de Barcelona. Es presenten els perfils professionals més demandats en el sector i l¿oferta formativa que hi encaixa.

Data de publicació: 13-11-2020

https://www.fundaciobcnfp.cat/wp-content/uploads/2020/10/Resum-executiu_Sector-Logistic_CAT.pdf

Federación Empresarial de la Industria Química Española (FEIQUE)

28-05-2020 | | castellà | avançat

La patronal FEIQUE és l'organisme de màxima representació dels interessos del sector químic espanyol, amb capacitat per actuar davant les diferents administracions de l'Estat, organitzacions professionals d'empresaris i de

La patronal FEIQUE és l'organisme de màxima representació dels interessos del sector químic espanyol, amb capacitat per actuar davant les diferents administracions de l'Estat, organitzacions professionals d'empresaris i de treballadors, entitats socials i econòmiques i tota classe d'organismes públics o privats. Està integrada per 17 associacions representatives dels diferents subsectors i zones de principal implantació de la indústria química, i 26 empreses multisectorials com a membres directe...

http://www.feique.org/

Indústria Química: sector econòmic emergent i la Formació Professional a la RMB

28-05-2020 | | català | principiant

Estudi del sector Químic elaborat per l'Observatori de l'FP a Barcelona de la Fundació BCN Formació Professional on es detalla el context actual com a sector emergent, oferta formativa,

Estudi del sector Químic elaborat per l'Observatori de l'FP a Barcelona de la Fundació BCN Formació Professional on es detalla el context actual com a sector emergent, oferta formativa, sortides professionals i tendències.

http://fundaciobcnfp.cat/attachments/article/1186/Estudi%20SSEE%20Qu%C3%ADmica%20complet.pdf

Veure més enllaços

Accés a les OCUPACIONS del SECTOR
Indústria manufacturera i 4.0.

Procés productiu

Infografia Indústria 4.0
 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE