Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Dentista

Descripció

L'Odontòleg/òloga és el professional encarregat de millorar la salut oral de la població. Té una sòlida formació ètica, mèdica i social. Fent servir el mètode científic, diagnostica, prediu riscos i tracta al pacient. Està capacitat per incorporar-se a un equip de salut i desenvolupar accions multidisciplinàries coordinades amb altres professionals de la salut, com l'oncologia o la cirurgia.

Tasques

  • S'encarrega de la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties bucals, en el nen, l'adult i l'ancià, com són: càries, malalties periodontals i maloclusions, amb una visió integradora (bio-psico-social) i amb l'objectiu de conservar i/o rehabilitar el sistema estomatognàtic. Les principals tasques que realitza l'odontòleg/òloga són:
    Elaboració de la història clínica i proves diagnòstiques, com radiografies (periapicals, oclusals, aleta de mossegada, panoràmica) i models d'estudi.
  • Diagnòstic de les malalties bucals i les malalties sistèmiques que es manifestin a la boca.
  • Disseny de plans de prevenció individuals i/o col.lectius, entre els que s¿inclouen: educació per la salut bucal, profilaxi, aplicació tòpica de fluor, aplicació de selladors de foses i fissures.
  • Prescripció de medicaments pel tractament del dolor i les infeccions.
  • Administració d'anestèsia local, bé per pal.liar el dolor o bé per fer tractaments.
  • Tractament i rehabilitació del sistema estomatognàtic: fent servir diferents materials de restauració, pròtesi, incrustacions, implants; tractaments pulpars, i tractaments periodontals.
  • Actuacions en ortodòncia i ortopèdia pel diagnòstic i tractament de les anomalies de forma, posició i funció de les estructures dentomaxilofacials.
  • Exodòncies dentals amb diferents graus de complexitat.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE